Dress to impress – Bastiaan van Schaik

Dit boek is bedoeld om je een leidraad te geven in de competitieve omgeving van de kantoortuin…

Korte inhoud
Als je hoge hakken draagt of een korte rok, dan gaat al snel de roddel dat je daar je positie aan te danken hebt. Maar als je kiest voor een mantelpakje en bescheiden schoenen is het ook niet goed. Wat moet je dragen als je er gewoon goed uit wilt zien én serieus genomen wilt worden om je kwaliteiten?

Topstylist Bastiaan van Schaik geeft je in Dress to impress praktische tips voor het kiezen van kleding om te dragen op kantoor. Dankzij 25 jaar ervaring met zakelijke styling weet Bastiaan als geen ander hoe je met enkele simpele regels en aanpassingen in je huidige garderobe veel succesvoller kunt worden op je werk.

In dit boek ga ik op zoek naar de gulden middenweg tussen downtown cool en powervrouw, zodat jij je vol zelfvertrouwen kunt kleden voor kantoor.

Auteur
“Bastiaan van Schaik is een van Nederlands bekendste stylisten. Hij bepaalde het gezicht van modetijdschriften en werd op tv bekend van Hollands Next Topmodel, RTL Boulevard en Shownieuws. Bastiaan heeft veel BN’ers geadviseerd, waaronder succesvolle zakenvrouwen. Hij is sinds 2016 verantwoordelijk voor Libelle.nl en Libelle TV.”

Mensen gunnen je iets in een split second, puur op basis van je uiterlijk.

Mijn mening
Ook al ben ik geen powervrouw, ik was wel heel erg nieuwsgierig naar dit boek van Bastiaan van Schaik (die ik kende van HNTM en altijd een leuk mens vond) wat er zo ontzettend luxe uitziet. Vanbinnen bleek het ook al zo mooi! Er zitten maar liefst vijf leeslintjes in om voor jezelf aan te geven waar de meest inspirerende stukken staan. En de vormgeving is heel aantrekkelijk; mooie kleurrijke titelpagina’s en uitgelichte quotes. En de inhoud?

Topstylist Bastiaan van Schaik helpt je in dit boek een garderobe samen te stellen die perfect bij je werksituatie past, op je lijf is geschreven en je zal helpen om die powervrouw te worden die je wilt zijn. Hij helpt je met een stukje timemanagement door je aan te leren al op zondag te week te plannen en dus ook je outfits, dat kost wat discipline maar het zal je zeker helpen. Zorg vooral ook dat je kast goed georganiseerd is.
Je moet je kleden naar je werkomgeving, weet daarom goed wat de dresscode is. Bastiaan geeft wat vuistregels; decolleté nooit meer dan 4 centimeter onder je sleutelbeen, beperk prints, roklengte op of over de knie… En daarna geeft hij tips per werkomgeving en allerlei tips voor een powergarderobe, die je het beste na wat real life onderzoek online kunt aanschaffen.
Er is ook aandacht voor ondergoed, schoenen, accessoires en make-up en tot slot geeft Bastiaan nog 12 spelregels voor succes: Office Politics. “You can dress the part, but you should also act the part!”

Naast dat dit boek er heel aantrekkelijk uitziet, vind ik het ook erg inspirerend! Sommige “regels” vond ik ietwat té, maar ik ben dan ook geen carrière-tijger (ik ben eerder een mama-tijger 😉 ), toch is er zeker ook voor mij wat uit te halen. De ervaringsverhalen van Bastiaan vond ik heel erg leuk om te lezen, het maakt het boek persoonlijk en laat je zien dat je met iemand te maken hebt die echt weet waarover hij praat. Wat ik alleen wel miste was een slotwoord, ik vond het boek nu erg abrupt eindigen…

Nadat je dit boek gelezen hebt ben je je eigen stylist, al vergt het natuurlijk wel onderhoud, je zult up to date moeten blijven en eens in de zoveel tijd weer met frisse blik naar je garderobe en moodboards moeten kijken. Dit boek gaat over méér dan alleen mode en garderobe er wordt ook gekeken naar hoe je je beste zelf kunt worden in die competitieve wereld en hoe je het verder kunt schoppen. Een inspirerend en compleet geheel!

Je wordt er niet gelukkiger van, maar het scherpt je stijl aan, waardoor je je met meer zelfvertrouwen op de werkvloer zult begeven.

Dress to impress
ISBN 9789461262219 – Uitgever: Haystack – 192 pagina’s – Verschenen: mei 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5947752bf22f8_selected-products” products=”9200000074668461″ name=”dress” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Dress to impress – Bastiaan van Schaik

  1. Bijzonder boek, al blijft het voor mij toch raar dat je met hoge hakken of korte rok dat je daar je positie aan te danken hebt. Voor de klas droeg ik beide ha. Geweldig, voor de kids was ik de mooie juf en dat was het belangrijkste compliment. Ik vind hem erg bijzonder, zie hem weinig op tv eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.