Ridder Rembert en de draak van Smordok – Marc de Bel

Koning Martinus is op slag wakker.
Vandaag is het immers de grote dag!

Korte inhoud
Het Land van Thor juicht en viert feest bij de geboorte van het nieuwe, langverwachte prinsesje. Het meisje krijgt de naam Aylin en steelt meteen ieders hart.
Zoals de traditie het wil moet ook de kleine prinses bij de eerste volle maan na haar geboorte worden ondergedompeld in de Bron van het Leven. Dus trekken koning Martinus en koningin Stalana op een stralende ochtend, vergezeld van hun drie trouwe Cocoridders, naar de Groene Berg achter het Grote Nevelbos. Maar daar wacht hen een onaangename verrassing …

Volgens de traditie van het Land van Thor moet elke nieuwe prins of prinses bij de eerste vollemaan na de geboorte worden ondergedompeld in de Bron van het Leven.

Auteur & illustrator
Marc de Bel (1954) gaf twintig jaar les in het vierde leerjaar. In 1986 debuteerde hij met ‘Het ei van oom Trotter’, een verhaal dat in de klas nooit uitverteld geraakte. Sindsien is hij fulltime auteur en verschenen er al meer dan 150 titels van zijn hand. Hij valt geregeld in de prijzen bij de Kinder- & Jeugdjury, ontving al De Kleine Cervantes voor ‘Ule’ en meerdere van zijn boeken werden met de Inclusieve Griffel beloond.

Mark Janssen (1974) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg a/d Geul. Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen en werkte al aan 350 kinder- en prentenboeken.”

2. Een (geen paniek, maar een klein hoofd)stukje geschiedenis

Mijn mening
Wat hou ik toch van de boeken van Marc de Bel! Op de 1e blz moest ik al flink lachen en dat werd alleen maar meer naarmate ik vorderde met lezen. Wat een heerlijke humor zit er in dit boek (& in de anderen). In hoofdstuk 3 staat een hele opsomming van woordgrapjes, echt geweldig.

Eerder las ik van de Meisjes met Pit-reeks al een boek over een stoere prinses, ook in dit verhaal komt er weer eentje voor. Maar: ze speelt pas echt een rol op het einde, eerder is er een belangrijke rol weggelegd voor een stoere ridder, Ridder Rembert.
De Zwarte Ruiter en zijn rovers, ooit verslagen en verbannen naar het Donkerbos,Β proberen het Land van Thor over te nemen met behulp van hun draak Slurk. Maar dan hebben ze nog niet gerekend op Ridder Rembert met zijn pijl en boog en het meisje uit het bos dat geweldig kan stokvechten…

Dit sprookjesachtige verhaal, wat zeker ook geschikt is voor jongens met pit, is spannend, avontuurlijk en zit dus vol humor! Een verhaal over prinsessen, ridders, rovers en draken, perfect toch? En de grappige illustraties passen er perfect bij! Echt een feestje om te lezen en te zien.

Ridder Rembert en de draak van Smordok
ISBN 9789461315854 – Uitgever: Van Halewyck – 64 pagina’s – Verschenen: maart 2017 – Deel uit de Meisjes met pit-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_593c2b28042eb_selected-products” products=”9200000066180709″ name=”rembert” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ridder Rembert en de draak van Smordok – Marc de Bel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.