Blogtour: De Nergensman – Gregg Hurwitz

‘Ik ben de Nowhere Man,’ zegt Evan.

Korte inhoud
Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

De gedaante boog zich over hem heen.
De prik van de naald in zijn hals.
Gevolgd door het duister.

Auteur
“Gregg Hurwitz, auteur van onder andere Jij bent de volgende en Dan sterft ze, groeide op in de omgeving van San Francisco en woont tegenwoordig in Los Angeles. Hij studeerde Engels en psychologie aan Harvard en vervolgde zijn studie aan Trinty College (Oxford University), waar hij zich specialiseerde in de tragedies van William Shakespeare.
Naast zijn thrillers heeft Hurwitz screenplays voor bekende Hollywood-producers als Jerry Bruckheimer en Lorenzo di Bonaventura, bedacht hij tv-series voor Warner Studios en schreef hij comics voor Marvel.”

Mijn mening
Ik was weg van het vorige deel in de Orphan X-reeks wat ik vorig jaar las (recensie) en ik keek al meteen uit naar het tweede deel. Dat deel is er nu! En net als de vorige keer had Remco hem eerder uit dan ik en was hij meteen weer erg enthousiast!

Evan Smoak, de Nowhere Man, was ooit een geheim agent van het Orphan program, de allerbeste. Nu stelt hij zijn leven in dienst van hen die geen kant meer op kunnen en hulp nodig hebben. Je belt 1-855-2-NOWHERE en Evan komt je helpen. Hij leeft onder de radar, want Orphan Y, Charles van Sciver, jaagt op hem…
Tijdens zijn huidige reddingsmissie, waarbij hij een meisjeshandelaar te grazen neemt en het meisje wat in een container op weg is naar haar koper wil gaan redden, wordt hij gevangengenomen. Orphan Y? Nee, een onbekende man die hem nodig heeft voor iets heel anders dan zijn vaardigheden. Evan doet er alles aan om te ontsnappen. Zal hij zijn goed uitgeruste vijanden te slim af weten te zijn?

Het is fijn (& gewoon een aanrader) om het eerste deel gelezen te hebben, maar het is geen noodzaak, want er wordt in het begin van het boek teruggegrepen op het eerste deel waardoor alles meteen duidelijk is. Vond ik ook handig, het friste mijn geheugen even op! Al voelde Evan wel meteen weer vertrouwd.
Al direct vanaf het begin van het boek zit je middenin de actie en zit de vaart er flink in. Ik kende Evan al een beetje door het vorige verhaal en in dit boek leer je hem nog beter kennen, met al zijn schuldgevoelens en demonen uit het verleden. Wat zo mooi is aan deze hoofdpersoon, getraind om te doden, is dat hij ook heel menselijk is, dat maakt hem sympathiek en levensecht. En ik bewonder zijn volharding, hij zal nooit opgeven!

Het spannende verhaal speelt zich als een keiharde actiefilm af voor je ogen tijdens het lezen. Deze verhalen zijn echt filmmateriaal, ik hoop maar dat die films er gauw komen! Er komt duidelijk meer in deze reeks en daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn, want wat heb ik genoten van dit geweldige boek! Eén groot avontuur, vol vaart en actie, wat nergens gaat vervelen. Het enige wat je doen kunt is je mee laten sleuren…

(het énige kritiekpuntje wat ik heb op dit boek is de titel: waarom De Nergensman? Waarom niet gewoon De Nowhere Man, zoals hij in het boek ook steeds genoemd wordt?)


Blogtour & winactie!
Mijn recensie is onderdeel van de blogtour die A.W. Bruna organiseert ter promotie van De Nergensman. De overige deelnemers vind je hier. Er zit ook een winactie aan de blogtour vast:

Wat is jouw codenaam?
Als extra element voegt de uitgever aan deze blogtour ook een challenge / win-actie toe!
De challenge: je kruipt voor één dagje in de huid van Evan Smoak en wordt op een geheime missie gestuurd! Maar om de slechteriken te slim af te zijn heb je natuurlijk ook een codenaam nodig. Wat is jouw unieke codenaam? Geef dit via publiciteit@awbruna.nl door, inclusief een uitleg en maak kans op jouw eigen exemplaar van De Nergensman!

Mijn codenaam zou zijn: Book, Paige Book 😉 In boeken zijn alle antwoorden te vinden, dus die zou ik zeker gebruiken als ik op geheime missie gestuurd zou worden!

De Nergensman
ISBN 978-94-005-0868-2 – Uitgever: A.W. Bruna – 352 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Originele titel: The Nowhere Man – Vertaald door: Martin Jansen in de Wal – Deel 2 in de Orphan X-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5937bdeb67b77_selected-products” products=”9200000075854468,9200000076333076,9200000040665006,9200000058737826″ name=”nergensman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.