Op zoek naar de oersoep – Geronimo Stilton

Ik ben Geronimo Stilstone, de uitgever van het Rotsforts Rumoer, de beste krant van de oertijd (ahum, het is de enige krant).

Korte inhoud
Bij de Grote Donder! In dit keigave speurboek speel jij zelf een van de hoofdrollen! Samen met Geronimo en de ontdekkingsknager Abel Tasmuis ga je op zoek naar het geheime recept van de befaamde oersoep. In dit boek vind je geen hoofdstukken, maar afslagen. Dat zijn steeds twee pagina’s met een stuk verhaal en een puzzel of een raadsel. Door deze op te lossen, kom je te weten welke afslag jullie moeten nemen en zo beslis je dus zelf hoe het verhaal verdergaat. Heb je een verkeerde afslag genomen? Geen paniek, blijf gewoon verder lezen en los de puzzels op, dan kom je vanzelf weer op het goede pad! En je kunt natuurlijk altijd vragen of je vrienden of familie je een pootje helpen! Begin je al trek te krijgen in een kopje oersoep? Ga dan snel op pad!

‘Geronimo! Ken je mijn nieuwe kweeniesaurus al?’ vroeg hij.
‘Je watto-saurus?’

Oerknagers-serie
“Oerknagers woonden eeuwen geleden in een prehistorische stad genaamd Rotsfort. De meest moedige van alle oerknagers was Geronimo Stilstone, een knager met een verwarde vacht en een intellectuele uitstraling, en een verre voorouder van Geronimo Stilton! Stilstone heeft de hele geschiedenis van de oerknagers opgeschreven, eh gebeiteld in steen. Geronimo Stilton greep deze unieke kans om de spannende en grappige avonturen met jullie te delen in de serie Oerknagers.”


Mijn mening
Dit is wel een heel bijzonder Geronimo Stilton boek! Niet alleen een verhaal; humoristisch, avontuurlijk en vrolijk vormgegeven, zoals we die kennen van De Wakkere Muis, maar ook een puzzelboek! Je begint gewoon voorin aan het verhaal, maar leest niet netjes op volgorde van-voor-naar-achteren, je krijgt na iedere twee pagina’s een puzzel of een raadsel en daarna weet je welke “afslag” je het beste kunt nemen en op welke pagina jouw verhaal dan verdergaat. Fouten maken of verkeerd kiezen is helemaal niet erg, gewoon doorgaan en uiteindelijk komt het altijd goed. Je kunt het boek zo ook meerdere keren gebruiken, door gewoon de volgende keer voor een andere afslag te kiezen.

Ik moet wel meteen eerlijk bekennen dat het voor mij niks is, zo heen en weer bladeren en steeds maar een klein stukje verhaal kunnen lezen. Ik had dan nog liever gezien dat na een hoofdstuk van die keuzes kwamen en niet per twee pagina’s.
Maar: ik kan me heel goed voorstellen dat kinderen dit helemaal geweldig vinden! Ik weet zeker dat mijn oudste dat ook gaat vinden als hij er zelf wat mee kan. Het is gewoon een verhaal en speurtocht ineen, heel avontuurlijk! Ideaal om kinderen bezig te houden tijdens regenachtige herfstdagen als deze 😉 Of in de zomervakantie! Want wat is leuker dan dat je zelf meebepaalt hoe een verhaal loopt?

Op zoek naar de oersoep
ISBN 9789085923985 – Uitgeverij: De Wakkere Muis – 128 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Vertaald door: Dorette Zwaans – Deel 11(?) in de oerknagers-serie

[bol_product_links block_id=”bol_593a60bebc767_selected-products” products=”9200000073039200″ name=”oersoep” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Op zoek naar de oersoep – Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.