Ginevra – Simone van der Vlugt

Traag gaat Ginevra’s hand naar haar sluier, maar voor ze die voor haar gezicht trekt, glimlacht ze naar hem.
Die glimlach vliegt regelrecht naar zijn hart.

Korte inhoud
Florence, 1394. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

‘… niets gebeurt zómaar. Alles heeft een reden, en dat interesseert me. Ik wil weten waaróm de dingen zijn zoals ze zijn.’

Auteur
“De historische roman Ginevra van Simone van der Vlugt is een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Eerder verschenen van Simone van der Vlugt de historische romans Jacoba, Dochter van Holland, Rode sneeuw in december, De lege stad en Nachtblauw.”

‘Wat ik wil is liefhebben en léven.’

Mijn mening
Wat ben ik altijd blij als er een nieuw boek verschijnt van Simone van der Vlugt. Ik zou niet goed durven zeggen of ik meer fan ben van de thrillers of van de historische romans, maar het staat vast dat ik enorm hou van haar historische romans, waarin de geschiedenis echt tot leven komt.
Ginevra heeft door de perslunch en de inside-information die ik daar kreeg alvast een speciaal plekje in mijn hart & boekenkast!

Ginevra en Antonio groeiden samen op, hun vaders waren beste vrienden, dus ze zagen elkaar veel. Op gegeven moment veranderde hun vriendschap in liefde, maar juist dan breken de vaders met elkaar door verschillende denkwijzen. Ginevra mag Antonio niet meer zien…
Als Antonio na twee jaar studeren in Bologna terugkeert naar Florence, zijn hun gevoelens nog even sterk als altijd. Ze besluiten er stiekem vandoor te gaan. Maar Ginevra’s vader weet hen op te sporen, sleurt Ginevra mee terug naar huis en verplicht haar te trouwen met een man naar zijn keuze, een rijke weduwnaar. Het lijkt erop dat Ginevra’s toekomstige, saaie, leventje compleet uitgestippeld is. Maar dan breekt de pest uit en komt haar hele wereld op zijn kop te staan…

Ben jij ook zo verliefd op de cover van dit boek? Ik vind hem zo mooi! En het mooie is: ik voelde gedurende bijna het hele verhaal precies dat sfeertje. De wereld die ik voor me zag had die tinten, die uitstraling.
Simone heeft de legende van Ginevra helemaal tot leven weten te brengen. De personages; de eigenwijze Ginevra die goed weet wat ze wil en de slimme Antonio die vraagtekens zet bij blind de Bijbel volgen, maar ook het Florence van de 14e eeuw. Ik was daar, ik beleefde het mee. Ik liet net als Ginevra alles achter voor de liefde en proefde eventjes aan het vrije leven, om daarna gevangen te worden en in een kooitje gestopt te worden…

Wow Simone, wat heb je dat weer mooi en knap gedaan! Weer een stukje geschiedenis wat een gezicht gekregen heeft! Prachtig!!

Let op: er loopt nog t/m 6 juni een Ginevra-winactie! Kijk gauw bij mijn verslag van de perslunch! (hier)

Ginevra
ISBN 9789026337055 – Uitgever: Ambo Anthos – 188 pagina’s – Verschenen: mei 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5934f2fb00d5f_selected-products” products=”9200000076907236,9200000075752809″ name=”ginevra” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Ginevra – Simone van der Vlugt

  1. Ik lees alle boeken van Simone van der Vlugt. Ben dan ook groot fan van haar. Het allermooiste vind ik de historische romans. Super zoals zij deze verhalen schrijft. Ben zeer benieuwd naar dit nieuwe boek.
    Groetjes,

  2. Ik houd echt van de boeken van Simone van der Vlugt, als ik eerlijk ben heb ik nog niet echt historische romans van haar gelezen, maar ik heb wel bijna al haar thrillers gelezen! Ik ben dus erg benieuwd naar dit boek, hij klinkt erg mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.