Perslunch: Ginevra – Simone van der Vlugt (+ winactie!)


Lanceringslunch Ginevra
Ik mocht gisteren aanwezig zijn bij de feestelijke lancering van de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt: Ginevra. Speciaal voor een aantal journalisten en bloggers werd er een perslunch georganiseerd bij Restaurant Mappa in Amsterdam, met Simone van der Vlugt en haar man Wim. Alles in Italiaanse sferen, want het boek speelt zich af in Florence!


Naast journalisten als Gijs Korevaar, Liddie Austin en Heleen Spanjaard waren ook Bol.com (Silvie) en de Boekenkrant (Anouk) vertegenwoordigd. Bloggers Jacobine van den Hoek, Shyama Hopman en ik waren erbij en een aantal mensen die nauw betrokken waren bij het boek, o.a. vormgeefster Janine Jansen en redacteur Liesbeth Vries. Nadat laatstgenoemde de lunch opende, was Simone aan de beurt om kort wat te vertellen over Ginevra.


Het verhaal
“Florence, 1394. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?”

Foto: Shyama in Boekenland

Simone over Ginevra
Het was Simone’s bedoeling om het even wat rustiger aan te doen met schrijven en het bij één boek per jaar te houden. Maar toen kwam ze in de kast het manuscript tegen van Ginevra, wat ze jaren geleden al geschreven had, maar wat te kort was voor een boek. Met de gedachte het misschien ooit eens te kunnen gebruiken voor een novelle, verdween het in de kast. Maar nu ze het weer zag begon het te kriebelen! Misschien was er na een beetje bewerken wel een boek van te maken… Dat beetje bewerken werd compleet herschrijven en opnieuw onderzoek (helemaal naar Florence, vervelend 😉 )doen, met de wetenschap van nu, met als resultaat een prachtig, chic gebonden boek. Wat dunner dan normaal, maar toch een heus boek!


Smullen maar!

Daarna was het tijd om te gaan smullen van al het lekkers wat ons werd voorgeschoteld. We kregen borden met verschillende dingen op tafel, die we allemaal konden delen, zodat we echt vanalles konden proeven. Er waren twee soorten vegetarische ravioli, er was een heerlijke salade en er was een broodplankje met wat wils voor de vegetariër en niet-vegetariër. Wat heb ik gesmuld zeg! En vooral het broodje hamburger was verrukkelijk.


Toen het tijd was voor het toetje, kwam Simone even bij ons aan tafel zitten (er waren twee tafels) om gezellig te kletsen en nog wat te vertellen over Ginevra. Onder het genot van een goddelijk dessertplankje – wat ik mocht delen met mijn favo auteur, toch wel heel bijzonder 😉 – vertelde Simone dat er bijna een grote fout in het boek zat… Net op tijd kwam ze erachter dat de Duomo in Florence zijn koepel pas in de 15e eeuw kreeg en dat die er dus ten tijde van haar verhaal, 14e eeuw, nog niet op zat! Dat betekende dat ook de coverafbeelding, waar eerst de Duomo te zien was, aangepast moest worden en de plattegrond voorin het boek. Toch wel heel grappig om zulke “inside information” te hebben als ik heel binnenkort aan het boek begin.


Aan alle leuke dingen komt een einde, zo ook aan de super lekkere, super gezellige lunch! Als afsluiter kregen we allemaal een exemplaar van Ginevra en konden we die laten signeren door Simone. Een fijn souvenir van een geslaagde dag!
Bedankt Ambo Anthos dat ik erbij mocht zijn! Bedankt Simone voor je hartelijkheid!

Winactie!
Ik kreeg van de uitgeverij een tweede exemplaar om te laten signeren, zodat ik die kon verloten op mijn blog! Dus wil jij heel graag een gesigneerd exemplaar van Ginevra winnen? Doe dan het volgende:

 • Je volgt me natuurlijk! En delen van de actie is lief ?
 • Laat een reactie achter onder dit bericht met een geldig e-mailadres
 • Alleen adressen in Nederland ivm verzendkosten
 • De actie loopt t/m dinsdag 6 juni, woensdag 7 juni neem ik contact op met de winnaar
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen, anders kies ik een andere winnaar

Let op: de winactie is afgelopen! De winnaar is Marjolein, zij heeft een mailtje ontvangen. Gefeliciteerd! En bedankt voor het meedoen allemaal!

Succes!
-X- Judith

[bol_product_links block_id=”bol_592e8bc3236fb_selected-products” products=”9200000075752809,9200000076907236″ name=”ginevra” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

48 thoughts on “Perslunch: Ginevra – Simone van der Vlugt (+ winactie!)

 1. Ik ben dol op geschiedenis én op Italië, dus Ginevra lijkt me een heel fijne en interessante roman. Ik heb alle eerdere historische romans van Simone van der Vlugt gelezen en bewonder haar talent voor het verweven van haar fantasie met de geschiedkundige feiten. Ik waag dus graag een gokje in deze sympathieke winactie!

 2. Wat een leuke actie, waar ik graag aan mee doe. Toevallig gaan we bijna op vakantie maar Italië, dus zou een leuk boek voor op vakantie zijn.

  Leuk dat je ons deel uit laat maken van de gezellige lunch die je hebt gehad.

 3. Ooohh, een winactie voor Ginevra, dan moet ik wel meedoen natuurlijk :)!! Ik hou van de historische romans van Simone en kijk al naar de nieuwste uit sinds ik wist dat het boek eraan kwam, of eigenlijk hoopte ik al dat er heel snel een nieuw boek zou komen toen ik Nachtblauw dichtsloeg. Heel tof dat je bij de lunch aanwezig mocht zijn en extra informatie over het boek gekregen hebt, dat maakt het nog veel specialer. Als het nog niet duidelijk was, ik doe dus héél graag mee! (Oh, en ik volg je via bloglovin, twitter en instagram)

 4. Volgens mij weet je hoe groot fan ik ben van Simone. Ik baal dan ook als een stekker dat ik haar nog nooit heb mogen ontmoeten en nog geen enkel gesigneerd exemplaar heb van haar boeken. Ik heb ze dan ook allemaal behalve deze.

  Je zou me dus enorm gelukkig maken als ik dit boek mag winnen.

  Ik ga alvast duimen.

  Ps. Super leuk verslag en nu ben ik stiekem extra jaloers

 5. Ik ben dol op de historische romans van Simone van der Vlugt én mijn moeder vindt ze ook helemaal super. Het zou dan ook een hele leuke verrassing voor haar zijn als ze een gesigneerd exemplaar krijgt van dit leuke boek! Natuurlijk is het helemaal geen straf als ik daar van mee kan profiteren 🙂

 6. Ik sla de winactie over, omdat het boek denk ik niet zo mijn genre is. Maar wat leuk dat je zo met een auteur kan praten, dat lijkt me zo speciaal! ? En het eten ziet er ook wel heel erg lekker uit!

 7. Ik ben dol op de historische romans van Simone. Ik heb ze allemaal gelezen en staan nu te pronken in de kast. Maar ik mis er nog eentje… haar nieuwste Ginevra. Dus ik doe graag mee!

 8. Heerlijk een winactie en dan nog wel van mijn favoriete schrijfster ?
  Ikzou het boek dolgraag willen winnen. Dol op Italië de historische romans van Simone. heerlijk genieten met mijn zwangere buik in de achtertuin van de liefdesroman.
  ????

 9. Dat klinkt weer als een geslaagde literaire lunch. Leuk dat jij de “insider information” weer met ons wilt delen. En natuurlijk doe ik graag mee aan deze winactie. Wegdromen bij een verhaal dat zich in Florence afspeelt. Zucht…

 10. Ah wat tof dat je daar bij was! Het eten ziet er echt zó lekker uit, krijg direct honger haha.
  Ik ben van jongs af aan al fan geweest van de boeken van Simone, zou deze ook erg graag willen lezen!

 11. Al sinds onze dochters de leeftijd kregen dat ze boeken van Simone konden lezen zijn we al fan. Dit boek zouden we met zijn drieën dan ook heel graag willen lezen

 12. Wat een geslaagd event en zo leuk dat je met Simone in gesprek kon.
  Ik loot graag mee en heb de actie op Facebook & Twitter gedeeld.

 13. Wat fijn dat je zo genoten hebt en dat de lunch bij de sfeer van het boek past.

  Ik wil zeker meedingen naar het boek. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een historische roman gelezen en volgens mij wordt dat eens tijd.

 14. Leuk verslag!
  Ik doe niet mee omdat ik het boek al in huis heb, maar ik heb wil voor je gedeeld op mijn boekenpagina op Facebook.
  Veel succes, iedereen.
  En veel leesplezier voor de winnaar!

 15. Graag doe ik aan de Winactie mee, omdat ik dol ben op historische romans. Vooral Simone van der Vlugt is een van mijn topschrijfsters. Mooi geschreven verslag hoor.

 16. Wat heb jij een leuke dag gehad. Zeer geslaagd als ik dit zo lees. Super!
  Simone van der Vlugt is een van mijn favoriete auteurs en doe dan ook heel graag mee met deze mooie winactie.

  Volg je al geruime tijd.

  Liked & shared.

 17. Wat een leuke dag moet dat zijn geweest! Ik ben dol op Italië dus dit boek lijkt me echt een heel mooi boek om te lezen :), daarnaast ben ik ook een fan van Simone van der Vlugt, dus ik zou dit boek graag willen winnen!

 18. Wat een gave lancering. Ik loot hier heel graag voor mee. De historische romans van Simone vind ik heerlijk leesvoer. Vermakelijk en informatief. Aankomende zomer gaan wij richting Italië. Nog eens een extra reden om het boek te willen lezen.

 19. Wat een heerlijk verslag! Simone van der Vlugt haar historische romans zijn heel boeiend en aangrijpend. Ginevra lijkt me een betoverend verhaal, dat zich ook nog eens in het Bella Italia afspeelt en ik maak dan ook graag kans.

 20. Dat was zeker niet verkeerd, zag er goed uit! De boeken van Simone van der Vlugt zijn eigenlijk altijd goed, ik loot dan ook graag mee voor dit unieke exemplaar!

 21. Ik kijk zó uit naar dit boek. Die historische romans lezen zo heerlijk weg. Ja, ik doe dus graag mee met deze winactie!

 22. Ja! Een nieuwe histostische roman van Simone! Ik heb de vorige allemaal met veel plezier gelezen en wil deze wel graag winnen?

  Het zal er uit als een geslaagde persdag!

 23. Ik heb de boeken van Simone allemaal gelezen toen ik jong was en haar historische romans volledig gemist. Nu met de reclame op social media voor dit boek trekt het ineens mijn aandacht. Ik volg je niet via de blog (in hoeverre dat kan) maar lees altijd graag nieuws en recensies op je site. Daarnaast volg ik je wel op Instagram. Zou graag mee doen met de winactie om weer eens een boek van haar te lezen!

 24. O wauw ja! Voor een nieuwe historische Simone van der Vlugt waag ik zeker heel graag een kansje! Ze is echt een van mijn favoriete auteurs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.