Ibiza: De erfenis – Kiki van Dijk

Hij graaide tastend in het niets. Zijn vingers klemden zich nog ergens aan vast, maar de steen brokkelde af en hij gleed verder naar beneden.

Korte inhoud
Dorien is een wereldberoemde fotograaf. Samen met haar puberzoon Mick leidt ze een fijn leven. Dan wil Mick vakantie gaan vieren op Ibiza. Dorien vindt de trip een slecht idee, maar na tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem toch gaan. Als Mick direct na aankomst op het zonnige eiland spoorloos verdwijnt, weet Dorien dat het foute boel is.

Halsoverkop vliegt ze naar het eiland waar zij als kind opgroeide en op haar tiende plotseling verliet. Al snel raakt Dorien verstrikt in een gevaarlijk spel waarin ze niemand kan vertrouwen en grote risico’s loopt. Zal ze op tijd doorzien wat er op het eiland allemaal speelt?

‘Ik wil naar Ibiza.’
‘Wat?’ Ze trok haar handen terug. ‘Ben je gek geworden?’

Auteur
“Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale Betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Eerder verschenen haar bestsellers Zeevlam en Ibiza waar ze meer dan 20.000 exemplaren van verkocht.”

Haar hele leven was ze bezig geweest alles van het eiland te vergeten en nu voelde het alsof ze nooit was weggeweest.

Mijn mening
Na het vorige boek in de Ibiza-reeks, Ibiza, is er nu deze tweede. Geen vervolg, maar wel met een kleine rol voor een oude bekende. Leuk!

Succesvol portretfotograaf Dorien groeide de eerste jaren van haar leven op Ibiza op, tot ze er plotseling met haar moeder moest vertrekken. Haar vader heeft ze nooit meer gezien en dat neemt ze hem nog altijd kwalijk. Als haar 18-jarige zoon Mick naar Ibiza op vakantie wil, is Dorien verre van enthousiast, maar haar ex David weet haar te overreden. Helaas worden haar slechte voorgevoelens bevestigd als ze nadat hij is aangekomen niks meer van Mick horen… Halsoverkop vertrekt Dorien naar Ibiza, waar ze geconfronteerd wordt met haar vader en de duistere kant van het feesteiland. Zullen Mick en Dorien dit avontuur overleven?

Net als het vorige Ibiza boek is ook deze weer heerlijk vlot én super spannend. De auteur is er goed in geslaagd een voortdurend dreigend sfeertje te creëren. Je wordt meegevoerd in het spannende verhaal en kunt niet anders dan doorlezen tot je weet hoe het afloopt. Op een gegeven moment dacht ik dat de ontknoping daar was en die vond ik een beetje te makkelijk… Maar, dat was het nog niet! Er kwam nog een bloedstollende twist.
Weer een hele fijne, zomerse Ibiza-thriller van Kiki van Dijk! 

Ibiza: De erfenis
ISBN 9789401606639 – Uitgever: Xander Uitgevers – 287 pagina’s – Verschenen: april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.