Een plekje voor welpje – Mylo Freeman

Vliegensvlug laat Aap zich naar beneden zakken.
Hij zoekt tussen de struiken en diep verscholen
in het gras vindt hij een baby.
Geen mensenbaby, maar een kleine panterwelp.

Korte inhoud
Ergens in Afrika, onder een goudgele zon, wonen Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap gezellig dicht bij elkaar. Op een dag vinden ze een baby. Een zachte panterbaby. Maar kleine panters worden groot. Is het niet gevaarlijk om deze baby te helpen? En hoe moeten ze aan eten voor hem komen?

Giraf zucht.
‘Wat nu? Wij kunnen niet voor hem zorgen.
Deze plek is maar net groot genoeg voor ons.
Er kan echt niemand meer bij.’

Auteur & illustrator
“Mylo Freeman is van Nederlands-Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Momenteel woont ze in Amsterdam.
Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella.
Mylo geeft workshops en muzikale voorstellingen. Ze is voorzitter van Stichting3, een stichting die door kinderboekenfestivals en voorleeswedstrijden de diversiteit in het kinderboek wil stimuleren.”


Mijn mening
Ik ben bij dit prentenboek gevallen voor de kleurrijke omslag. Wat een prachtige kleuren en wat een mooie, lieve illustratie! Voor mijn gevoel echt in Afrikaanse sfeer.

Ergens in Afrika leeft een groep dieren in harmonie samen. Op een dag vindt Aap een panterwelp. Wat nu? De andere dieren zien het niet zitten om voor hem te zorgen; ze zijn al met zoveel, hij zal opgroeien tot een gevaarlijke vleeseter, hij valt te erg op… Maar dan raken ze het welpje kwijt en veranderen hun gevoelens.

De illustraties binnenin zijn al net zo lief, warm en kleurrijk als op de cover, echt een genot om naar te kijken. En dan het verhaal: dat arme onschuldige welpje die in die harde wereld niet meteen geaccepteerd wordt omdat hij anders is. Uit het leven gegrepen… Een mooie manier om het met kinderen over anders zijn te hebben en dat je als je samenwerkt heel ver komt.

Een plekje voor welpje heeft me gewoon ontroerd, zo mooi, zo lief… Echt een prachtig prentenboek over diversiteit in de samenleving én over het leven op de Afrikaanse savanne.

Een plekje voor welpje
ISBN 9789462911987 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2017

[bol_product_links block_id=”bol_58f86f8e86484_selected-products” products=”9200000073712400″ name=”welpje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Een plekje voor welpje – Mylo Freeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.