Harteloos – Marissa Meyer

Ze hief haar kin. ‘We zetten dit door, met of zonder de goedkeuring van mijn ouders. We zullen de allerbeste banketbakkerij van het Hartenrijk hebben.’

Korte inhoud
Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning –en niet zonder succes.
Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald…

‘En daarbij komt dat onmogelijkheden mijn specialiteit zijn.’

Auteur
“… Toen Marissa zestien was werkte ze in een spaghetti-restaurant en ging ze naar de Pacific Lutheran University, waar ze een bachelor Creative Writing en Children’s Literature behaalde. Omdat ze wist dat ze sowieso in de boekenwereld wilde werken, studeerde ze verder en behaalde ze een master Publishing aan de Pace University. Ze werkte als redacteur in Seattle en werd daarna freelance typograaf en proeflezer.
Toen, op een dag, werd haar een boekdeal aangeboden en werd haar eerste boek, Cinder, gepubliceerd.
Marissa woont samen met haar man, tweelingdochters en drie katten. …”
www.blossombooks.nl

Van de ene op de andere dag was haar leven in een stroomversnelling terechtgekomen, en ze werd kopje-onder getrokken.

Mijn mening
Laten we beginnen met de prachtige looks van deze dikkerd! Prachtig dat zwart met zilver en rood en leuk al die verwijzingen die in de illustratie verwerkt zitten. Spot jij Cheshire? Het boek ziet er aantrekkelijk en luxe uit, dat valt wel op in de boekhandel! (Ik had alleen graag al het rood echt knalrood gezien, nu lijkt het net een beetje verbleekt…)

En dan het verhaal: De Hartenkoningin die wij kennen uit Alice in Wonderland was ooit een meisje, een meisje met een toekomstdroom, een meisje wat nog nooit verliefd geweest was.
Lady Catherine Pinkerton wil samen met haar beste vriendin de beste banketbakkerij van het Hartenrijk openen. Cath is dol op bakken en Mary Ann is goed met zakendoen. Maar Cath is de dochter van de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai en een Lady staat niet te bakken. Haar ouders zien haar als toekomstige Hartenkoningin en de Hartenkoning lijkt dat ook wel te zien zitten. Maar Cath ziet helemaal niets in de kleine, giechelige, onnozele koning. En als ze op een dag Jest ontmoet, de nieuwe hofnar van de koning, weet ze wat echt verliefd zijn betekent…
Kan ze haar ouders en de koning teleurstellen en voor een toekomst gaan die ze zelf gekozen heeft?

Wat was het geweldig om terug te zijn in Wonderland en al die bekenden, die wij van later kennen, tegen te komen. Roddelkont Cheshire, die Cath af en toe een spiegel voorhoudt, het zenuwachtige Witte Konijn, Rups die een schoenenwinkel heeft, de Maartse Haas en natuurlijk de Hoedenmaker, Hatta! (die toen nog niet gek was) Het was nieuw en onbekend, maar toch ook heel vertrouwd om in die magische wereld te vertoeven.

Wat werd ik meegevoerd in dit betoverende verhaal! Ik leefde zo ontzettend mee met Cath, haar droom om een banketbakkerij te openen en de liefde die er ontstaat tussen haar en Jest. Waarom kan ze niet gewoon haar eigen hart volgen? Ik kon haar af en toe wel toeschreeuwen: Kies voor hem! Kies voor de liefde en je eigen geluk! Maar we weten allemaal hoe het verhaal afloopt… Alleen hoe het zo komt, dat weet je pas als je dit boek uitleest. Ik moet eerlijk zeggen, ik wilde af en toe gewoon niet verder lezen, ik wilde eigenlijk niet weten dat Cath voorbestemd was om de woedende Hartenkoningin te worden. Ik wilde dat het verhaal anders zou aflopen… Maar je moet gewoon doorlezen, je kunt niet anders. En wow, wat een verhaal!!! Ik kan wel blijven quoten 😉

Na het uitlezen van dit onwijs bijzondere boek was mijn hart gebroken… En toch heeft het ook mijn hart veroverd!

‘Z’n kop eraf.’

Harteloos
ISBN 978 90 206 7896 3 – Uitgever: Blossom Books – 518 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Originele titel: Heartless – Vertaald door: Sandra Hessels

8 thoughts on “Harteloos – Marissa Meyer

  1. Wow … Ik heb dit boek sinds gisteren in de boekenkast staan en zo te zien ga ik daar echt geen spijt van krijgen! Maar eerst ‘even’ Girl online going solo uitlezen, daarna Scarlett en dan Harteloos!

  2. Mooie recensie! Nou heb ik ook zin om te beginnen in Harteloos! Het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is inderdaad dat einde… je weet gewoon dat ze slecht wordt, en wil ik dat lezen?

  3. Wat heerlijk om je zo enthousiast te horen…. en hoe grappig dat ieder een boek anders kan beleven… Ik heb hem van het weekend ook uitgelezen en kan je enthousiasme niet delen maar de cover is inderdaad iets wat je hebberig maakt en het leest als een trein

  4. Dag Judith,

    Leuke recensie! Het maakt me nog benieuwder naar het boek dan ik al ben. Wat me tot nu toe inderdaad heeft tegengehouden is dat je gewoon weet dat het niet goed af kan lopen, want we weten allemaal hoe ze is geworden in Alice in Wonderland… Toch maakt jouw recensie me hoopvol voor dit verhaal en toch erg benieuwd 🙂

    Groetjes, Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.