Ik was er altijd al – Riske Lemmens

Ik was er altijd al - Riske Lemmens

Timon is op zoek naar iets heel bijzonders.
Hij zoekt naar vroeger en langgeleden.
Dat is toen mama nog een meisje was.

Korte inhoud
Waar was ik, toen mama nog een meisje was? Dat wil Timon graag weten. ‘Jij was er toen nog niet,’ zegt mama. Maar dat is niet waar! Misschien woonde hij helemaal boven in mama’s huis? Of hij zat verstopt in haar buik, als een vrolijk kikkervisje? Hij was de strepenpoes in de tuin of een blije vogel. Hij was er wel, maar mama zag hem niet … Timon weet het zeker: hij was altijd al bij mama.

Nu eens hier en dan weer daar,
hij was gewoonweg overal.
Dat moet hij haar zeggen.

Auteur & illustrator
Riske Lemmens (Antwerpen) studeerde Grafische vormgeving in Antwerpen. Ze illustreerde meer dan 70 leesboeken en prentenboeken. Van enkele schreef ze ook de tekst, zoals van het prentenboek Leon gromt. Dat boek gaat over haar eigen zoon. Haar boeken zijn in verschillende talen verschenen. Vele werden genomineerd of bekroond. www.riske.be

Siska Goeminne is opgegroeid in Deinze en woont in Kessel-Lo. Ze studeerde Germaanse talen en Kunst- en cultuurbeleid. Ze is fulltime jeugdauteur, vertaler en redacteur. Ze schrijft boeken voor heel jonge en iets oudere kinderen en tieners. Haar vertaling van Sneeuw! kreeg een Zilveren Griffel. Het Fantastische verhaal van Ferre en Frie stond op de longlist van de Gouden Uil en de Boekenleeuw. www.siskagoeminne.be

ik-was-er-altijd-al-2
Mijn mening
De titel van dit prentenboek sprak me meteen aan, want het is voor mij als moeder een herkenbaar onderwerp. Mijn kleuter stelt weleens vragen over waar hij was toen ik nog klein was; “zat ik toen ook in oma’s buik?”, “zat ik toen al in jouw buik?”… Hij heeft daar zelf zijn ideeën over, net als het jongetje in dit boek!

Timon vraagt zijn mama waar hij was toen zij nog een meisje was. Mama zegt dat hij er toen nog niet was, maar dat klopt helemaal niet. Gekke mama! Timon was er altijd al! Hij zat in haar buik verstopt, hij was de goudvis in haar vissenkom, hij zat op zolder verstopt, hij was haar beste vriendje of hij was een blije vogel die voor haar zong…

Ik vind dit prentenboek ontroerend, ik krijg van dit verhaaltje en de dromerige illustraties (perfect passend bij het een schim zijn in mama’s verleden) gewoon een brok in mijn keel. Zo mooi hoe die fantasie van kleine kinderen werkt! Ze hebben de meest bijzondere en prachtige ideeën over de dingen waar ze de realiteit niet goed van begrijpen. En dat komt in dit prentenboek heel mooi naar voren. Heel knap gedaan! Een herkenbaar verhaal voor vele ouders en kleine kinderen.

Ik was er altijd al
ISBN 9789462911673 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Tekst bij de illustraties: Siska Goeminne

[bol_product_links block_id=”bol_5820485db54ef_selected-products” products=”9200000061262805″ name=”ik was er altijd al” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ik was er altijd al – Riske Lemmens

  1. Dit ziet er echt prachtig uit. De illustraties, maar ook alleen de titel al. Het doet me ook denken aan iets in deze trant dat ik ooit tegen mijn ouders zei als kind (op de een of andere manier voelt dat nét wat te veel van mij om te delen).

    (Ik moet wel zeggen dat ik beter níet op jouw blog kan kijken, want mijn verlanglijstje groeit wel erg snel. Deze zet ik overigens wel bovenaan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.