Handletter Workshop – Lee Suttey

handletter-workshop

Dit boek is voor iedereen die van letters houdt en graag droedelt, schetst en tekent. Het staat vol met inspirerende oefeningen om je creativiteit te prikkelen en je op weg te helpen.

Korte inhoud
In Handletter Workshop vind je meer dan 50 inspirerende en uitdagende opdrachten die je helpen bij het ontwerpen van je eigen handgetekende letterstijlen. Volg de aanwijzingen, laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en gebruik de schetspagina’s in dit boek om je eigen unieke lettertypes te creëren. Of je ze nu wilt gebruiken voor kaarten, posters, t-shirts of zelfs tatoeages, Handletter Workshop helpt je de perfecte handletters te ontwerpen.

Er bestaat geen goed of fout als je letters tekent; alles hangt af van jouw ideeën en wat je wilt bereiken.

handletter-workshop-2
Auteur
“Auteur/Ontwerper/Illustrator Lee Suttey slaagde cum laude voor zijn bachelor Illustratie aan de Universiteit van Portsmouth. Vervolgens behaalde hij een master in Vormgeving en Illustratie aan de Universiteit van  Brighton. Hij werkt nu als freelance ontwerper voor drukwerk en beeldscherm.”

handletter-workshop-3
Mijn mening
Handlettering is leuk! En als je dat nog niet wist: probeer het alsjeblieft uit! Je raakt verslaafd… Ik besprak al eerder een Handlettering boek, dat is de oorzaak van mijn nieuwe hobby. Daardoor ben ik er mee bezig gegaan en ben ik verder om me heen gaan kijken. Op Pinterest vind je de meest leuke ideeën en handige tips. Maar er zijn dus ook meer boeken over geschreven! En voor een boekenliefhebber als ik… 😉 Heel erg blij dus dat ik deze mocht bespreken voor mijn blog!

Handletter Workshop is een lekker dik boek in “landscape” formaat, waardoor het fijn te gebruiken is als schetsboek.
Je krijgt allerlei info over verschillende soorten letterstijlen, krijgt tips over hoe je die kunt tekenen en krijgt de ruimte (lekker veel!) om zelf aan de slag te gaan met oefenen. Tussendoor staan er ook nog bijdrages in van gastauteurs, die wat vertellen over hun vakgebied in de typografie en wat tips geven.
Het papier in dit werkboek is heel fijn om met potlood, pen en stift op te werken, het vlekt niet en is niet te glad.

Handletter Workshop is een informatief én creatief doe-boek. Mijn kennis en inspiratie op Handlettering gebied is weer flink uitgebreid. Er valt nog zoveel te ontdekken… Dit leuke boek is er echt eentje om intensief te gebruiken en is daar ook hartstikke geschikt voor! Een aanrader voor beginner en gevorderde.

handletter-workshop-4
Handletter Workshop
ISBN 9789045320540 – Uitgever: BBNC – 224 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Vertaald door: Paulina de Nijs

[bol_product_links block_id=”bol_5811fd4769243_selected-products” products=”9200000060403077″ name=”Handletter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

2 thoughts on “Handletter Workshop – Lee Suttey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.