Narcotica – Emelie Schepp

narcotica - emelie schepp

Ze wist wie de man was.
Ze kende zijn naam.
Het was Danilo.

Korte inhoud
Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven?

Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Na het succes van haar debuut ‘Memento’ is ‘Narcotica’ het tweede boek van de Zweedse Emelie Schepp.

Afgelopen voorjaar had ze meer antwoorden over haar achtergrond gekregen dan ze kon verdragen.

Auteur
“Emelie Schepp groeide op in een klein stadje in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist maar was daarnaast altijd aan het schrijven. In 2015 brak ze door met haar thriller Memento, die met lovende kritieken werd overladen.”

Ze zou zich niet langer laten leiden door de schaduwen van het verleden.

Mijn mening
Het eerste boek van deze auteur en meteen het eerste deel in de Jana Berzelius-serie, Memento, vond ik razend spannend, dus ik had wel zin in dit nieuwe boek!

Het boek begint meteen weer lekker spannend met twee bolletjesslikkers die onderweg zijn vanuit Bangkok naar Zweden en met Officier van Justitie Jana Berzelius die een geest uit haar verleden tegenkomt op een avond en daar niet onbeschadigd van thuiskomt.
Er gebeurt een hoop, één van de bolletjesslikkers eindigt dood in de trein in Zweden, er wordt een jongen vermoord en de zaak van afgelopen voorjaar (vorige boek) wordt weer opgerakeld. Bestaat er een verband tussen dat alles? Aan Jana en oude bekenden Inspecteur Henrik Levin en rechercheur Mia Bolander om dat uit te zoeken.

Hoofdpersoon Jana Berzelius is een intrigerende vrouw, sterk, moedig, niet altijd helemaal volgens de regeltjes werkend, en met een heftig verleden wat ze koste wat kost geheim wil houden.
Zij kwam in dit boek wat meer aan bod dan Henrik en Mia, al kreeg je van hun levens, ook niet over rozen gaand, ook weer een beetje mee. Heel fijn om al deze oude bekenden weer terug te zien en ze weer beter te leren kennen.

Het verhaal is spannend en boeiend van begin tot eind. Wel moest ik net als bij het eerste boek erg wennen aan de vele verschillende perspectieven. Dat haalde de vaart er in het begin een beetje uit voor me, maar maakte het verhaal niet minder meeslepend gelukkig en uiteindelijk kwam er toch een flinke vaart in het verhaal.
Ik zeg: op naar een derde boek! Want het is duidelijk dat er meer gaat volgen en daar ben ik niet rouwig om!

Narcotica
ISBN 9789026140563 – Uitgever: De Fontein – 320 pagina’s – Verschenen: augustus 2016 – Vertaald door: Corry van Bree – Deel 2 in de Jana Berzelius-serie

5 thoughts on “Narcotica – Emelie Schepp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.