Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit

Een zomer in Frankrijk - Eva de Wit

Gewoon, lekker een poosje vakantie vieren. We rijden er samen naartoe. Met een beetje geluk heeft Claude ook nog een baantje voor jou. Er is op zo’n chateau altijd iets te doen.

Korte inhoud
Een zomer in Frankrijk van Eva de Wit is een heerlijke feelgoodroman die zich afspeelt in een chateau in… juist: Frankrijk!
Het zonnige zuiden trekt de vriendinnen Jet, Kiki en Anne wel aan. Maar ook in Frankrijk moet hard gewerkt worden, zelfs in de zomer. Het ogenschijnlijk idyllische chateau blijkt flink vervallen en de administratie is een janboel. Gelukkig zijn er lieve mensen die het leven de Franse charme geven waar de vriendinnen naar op zoek waren.
Eva de Wit zou Eva de Wit niet zijn als ze daar niet voor zorgde! Een zomer in Frankrijk is een warm feelgoodbad van de auteur van Een huis in Frankrijk.
Irrésistible!”

‘Nou, op deze bijzondere tijd!’ Jet heft haar glas. Ze klinken met elkaar en Jet gaat verder: ‘Het zullen in elk geval geen saaie maanden worden.’

Auteur
“Eva de Wit debuteerde met Een huis in Frankrijk, een ongekend zomersucces. Lovende recensies en enthousiaste lezersreacties stimuleerden haar om een minstens net zo leuke tweede roman te schrijven. Met nieuwe personages en een nieuw verhaal, maar uiteraard wel weer in Frankrijk.”

Drie vriendinnen, één chateau, één zomer…

Mijn mening
Van het vorige boek van Eva de Wit, Een huis in Frankrijk, heb ik echt genoten, wat een heerlijk feelgood verhaal was dat. Je snapt dat ik erg benieuwd was naar deze tweede Frankrijk-roman!

Ook de avonturen van deze vriendinnen in Frankrijk lazen weer heerlijk weg en gaven me een lekker zomers gevoel. Jet, Anne en Kiki gaan naar een chateau in Frankrijk, waar ze een zomer gaan helpen met het runnen van de gîtes en camping. Daar aangekomen blijkt de eigenaar er een zooitje van gemaakt te hebben en is hij ervandoor gegaan met de administratie en het geld. Terug naar huis dan maar weer? Terug naar alle sores die ze achter wilden laten? Nee, ze besluiten er samen met de werknemers die er nog wel zijn en de oudere Madame Jeanine de schouders onder te zetten en het chateau te redden van de ondergang.

Alle drie de dames hebben zo hun eigen redenen om Nederland te ontvluchten. Maar weglopen werkt natuurlijk niet, op een dag zullen ze alles toch onder ogen moeten komen. Doordat je het verhaal leest vanuit alle drie de hoofdpersonen, Jet, Anne en Kiki, leer je hen en hun struggles goed kennen en leef je onwijs mee met alles wat ze mee- en doormaken. Je weet van tevoren natuurlijk al dat het goed af zal lopen, maar hoe precies dat is nog best verrassend.

Het vorige verhaal van Eva de Wit vond ik iets sterker, maar ook van dit feelgood verhaal heb ik weer enorm genoten! Het is romantisch, humoristisch en meeslepend. Én het nam me weer even mee naar zomers Frankrijk, wat een genot!
Op naar een derde Frankrijk-roman?

Een zomer in Frankrijk
ISBN 9789401907033 – Uitgever: Zomer & Keuning – 304 pagina’s – Verschenen: juni 2016

[bol_product_links block_id=”bol_5802807feb107_selected-products” products=”9200000061132579,9200000057137662″ name=”zomer in frankrijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.