Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Een huis in Frankrijk
Samenvatting

“Ziezo, welkom, meiden! Ze zullen vast niet alle drie kunnen komen, maar als er maar één van hen kan komen is ze al blij.
Ze gaat de tijd die ze hier nog heeft goed benutten. Tenslotte kan ze nu nog op kosten van Jean royaal doen. En haar rol als gelukkige, rijke vrouw zal ze met verve spelen! Niemand hoeft te weten hoe het er in werkelijkheid voor staat.”

Melanie is ooit met haar studie Frans gestopt om bij haar Franse liefde Jean te gaan wonen. Ze heeft er een rijk en luxe leventje, gepamperd door de hulp Marie, maar het is wel een leeg bestaan. Contact met haar moeder en studievriendinnen heeft ze nog maar sporadisch. Nu is Jean bij haar weg en ze heeft drie maanden de tijd gekregen om uit het grote landhuis in Zuid-Frankrijk te vertrekken.
Om even de zorgen te vergeten besluit Melanie haar drie studievriendinnen, Jessica, Nina en Suus, uit te nodigen voor een weekje vakantie bij haar in Frankrijk. Haar vriendinnen, die onderling ook nog maar amper contact hadden door hun verschillende levens, komen tot haar verrassing alle drie.
Het contact verloopt stroef, omdat de dames hun leven veel mooier voordoen dan het is. Was het een vergissing om weer samen te komen? Kunnen ze niet beter open kaart spelen naar elkaar in plaats van de schone schijn op te houden?

“Kon ze die krampachtigheid maar loslaten, dan zou ze zien dat ook de anderen elk hun eigen verdriet of problemen met zich meedragen. Want dat zag ik al snel in de ogen van de andere jonge vrouwen. Achter hun glimlach zit meer.”

Auteur
“De feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit zal liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd laten. De auteur heeft het talent om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen.”

Mijn mening
Na een boek wat een beetje tegenviel had ik echt behoefte aan een feelgood-verhaal waar ik doorheen zou vliegen en wat ik met een tevreden zucht zou dichtslaan. Ik had zo’n gevoel dat Een huis in Frankrijk zo’n verhaal zou zijn…
En ja hoor! Ik heb van begin tot eind genoten van dit fijne boek!
De vijf hoofdpersonen; Melanie, Jessica, Nina, Suus en hulp Marie, zijn dames met ieder hun eigen sores. Je krijgt het verhaal mee vanuit al hun perspectieven, waardoor ze helemaal tot leven komen.
In eerste instantie willen de vier vriendinnen aan de anderen niet toegeven dat hun leventje verre van perfect is. Maar de bijzondere Marie heeft algauw door dat de vriendinnen een masker voorhouden. Zij is een soort stille kracht die de dames zonder dat ze het weten een duwtje in de juiste richting weet te geven. En er niet alleen voor zorgt dat ze hun maskers afdoen, maar ook dat ze de liefde weer een kans geven.
Als de vriendinnen hun échte verhaal gedaan hebben neemt het verhaal een paar leuke wendingen. Ik heb echt zo gesmuld van alle gebeurtenissen in de levens van de vier vriendinnen.
Wat is Een huis in Frankrijk een héérlijk boek. Zin in een paar uur puur feelgood-leesgenot? Lees dan dit boek! Ik hoop dat Eva de Wit na dit geslaagde debuut gauw met een volgend boek komt.

Een huis in Frankrijk2
Een huis in Frankrijk
ISBN 9789401904384 – Uitgever: Zomer & Keuning – 304 pagina’s – Verschenen: mei 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

6 thoughts on “Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.