Selfie – Kaat De Kock

Selfie - Kaat De Kock

Ik klik en zie dat ik een friend request heb van ene Bram Verboven. Nooit van gehoord. Ook zijn foto zegt me niets, maar hij ziet er wel heel leuk uit…

Korte inhoud
“De zestienjarige Linde leert op Facebook de iets oudere Bram kennen. Ze chatten elke dag en hebben veel gemeen. Dan probeert Bram haar te overtuigen een gewaagde selfie te sturen. Na lang aarzelen doet Linde dat. Ze is geschokt als ze vervolgens niets meer van Bram hoort. Maar net wanneer ze het niet meer verwacht, duiken Bram en de foto opnieuw op. Haar leven stort als een kaartenhuisje in elkaar.

Een spannende en grappige roman over liefde, vriendschap en sociale media.
Voor young adults van deze tijd.”

Pas om zeven uur ’s avonds begin ik te snappen wat voor een idioot ik ben geweest.

Auteur
Kaat de Kock debuteert met de young-adultroman ‘Selfie’. Ze is freelancer, eindredacteur, proeflezer en vertaler en ze woont in Antwerpen.

Mijn mening
Net als de boeken van bijvoorbeeld Marlies Slegers, heeft ook deze young-adult een boodschap voor de jeugd: pas op met social media!

Lindes vader is er al jaren vandoor en zij en haar broertje Arne redden zich prima samen met hun moeder. Linde is een echte tiener, ze gaat een beetje te los op feestjes en is al tijden heimelijk verliefd op een jongen van school die haar niet ziet staan.
Op een dag krijgt ze op Facebook een vriendschapsverzoek van een paar jaar oudere, knap ogende jongen. Ze accepteert en ze raken aan de praat. Algauw wordt ze hevig verliefd op hem. Als hij haar vraagt een gewaagde selfie te sturen twijfelt ze even, ze hebben elkaar immers nog nooit ontmoet, maar hij vraagt haar hem te vertrouwen, ze hebben toch zo’n hechte band? Dus Linde stuurt eerst een sexy, maar geklede selfie. Later dringt hij aan om verder te gaan en dat doet ze. Vervolgens hoort ze niets meer van hem…

Selfie is een spannend, maar luchtig verhaal over de gevaren van social media en het blind vertrouwen van mensen die je niet goed kent. Het verhaal leest vlot weg en laat je meeleven met de hoofdpersoon, die niet alleen met haar verliefdheid (en onzekerheden) zit, maar die ook nog ineens gebeld wordt door haar vader die weer contact wil na al die jaren. Haar leventje ligt flink overhoop, maar toch wordt het verhaal nergens dramatisch.

Een luchtig verhaal over vriendschap, social media, verliefdheid en vertrouwen, mét een heldere boodschap.

Selfie
ISBN 9789044827620 – Uitgever: Clavis – 141 pagina’s – Verschenen: juli 2016

[bol_product_links block_id=”bol_57f11adbd522d_selected-products” products=”9200000057515537″ name=”Selfie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Selfie – Kaat De Kock

  1. Dit klinkt alsof het óf een erg leuk boek kan zijn óf net iets te prominent een boodschap wil laten overkomen. En dat laatste maakt me altijd wat huiverig om een boek op te pakken. Anderzijds is het natuurlijk wel een belangrijke boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.