Kinderboekenweektip: Kolletje & Dirk, opa en oma voor altijd jong

kolletje-dirk

Opa Kees en oma Katharina zijn een dagje op bezoek bij Kolletje.

Korte inhoud
“Nieuwe Kolletje-verhalen van Pieter Feller en Natascha Stenvert voor de Kinderboekenweek 2016: over opa’s en oma’s.

In dit boek beleven Kolletje en haar vriendje Dirk avonturen met Kolletjes grootouders. Kolletje heeft twee oma’s en twee opa’s. Zo heeft ze opa Snor en oma Orselia. En dan zijn er ook nog opa Kees en oma Katharina. En ze vindt ze allemaal even lief! Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich, want ook opa’s en oma’s kunnen soms een beetje magie gebruiken…”

Papa en mama zijn een dagje weg. Fleur heeft veel huiswerk, dus komen opa Snor en oma Orselia een keer oppassen.

Auteur & illustrator
Pieter Feller wist al op zijn elfde dat hij schrijver wilde worden. Toch duurde het even voor zijn eerste boek verscheen. Inmiddels heeft hij ruim vijftig boeken geschreven, waaronder natuurlijk die over Kolletje en Dirk.

Natascha Stenvert studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Als kind deed ze niets liever dan lezen, tekenen en knutselen. Inmiddels heeft haar werk op exposities over de hele wereld gehangen.”

Ze knijpt haar ogen stijf dicht, denkt aan een mooie, grote pudding en fluistert: ‘Katharina Orselia Laetitia.’

Mijn mening
Ik vind Kolletje zo’n schatje! Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze de meest leuke (en herkenbare) avonturen. Af en toe gebruikt ze haar toversokken en toverspreuk om ervoor te zorgen dat dingen niet in de soep lopen. Wat wij als volwassenen merken is dat er niet eens echt getoverd wordt, maar dat de dingen uit zichzelf goed aflopen, maar Kolletje en Dirk geloven er heilig in, net als vele jonge lezers kan ik me indenken. Mooi gedaan! En de illustraties passen perfect bij de lieve en grappige verhalen. Ze zijn kleurrijk en vrolijk.

In dit boek, speciaal voor de Kinderboekenweek, staan de opa’s en oma’s van Kolletje centraal. Als die oppassen wordt er lekkers gebakken, er wordt lekker gespeeld en er worden verhalen verteld. Oud voelen de opa’s en oma’s zich nog lang niet, de opa’s gaan net zo lief op de schommel als de kinderen en ze voetballen er op los.
En wat extra leuk is aan dit boek: er zitten in het boek tekeningetjes verwerkt van basisschoolleerlingen!

Een vrolijke, grappige en lieve verhalenbundel over vriendschap en de band tussen grootouder en kleinkind. Leuk om te geven, krijgen én voor te lezen!
(Tip: speciaal voor de Kinderboekenweek maar 4,99!)

Kolletje & Dirk, opa en oma voor altijd jong
ISBN 9789024572991 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 32 pagina’s – Verschenen: september 2016

[bol_product_links block_id=”bol_57f68abfec931_selected-products” products=”9200000057002567″ name=”Voor altijd jong” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.