Het is Kinderboekenweek!

kbw
Het is Kinderboekenweek!!
De afgelopen weken hebben we afgeteld naar dit moment: Kinderboekenweek 2016, Voor altijd jong! Wil je alle leestips nog teruglezen? Klik dan hier. De komende week zullen er nog wat tips volgen en ik zal de boeken van de afgelopen tijd ook weer onder de aandacht brengen op social media.
Vandaag wil ik een leuk evenement onder jullie aandacht brengen, eentje waar ik zelf als stagiair van Clavis ook bij aanwezig zal zijn: De Haagse Kinderboekenmarkt!

kinderboekenmarkt
Feestelijke 40ste editie Kinderboekenmarkt Den Haag  zondag 16 oktober 2016! (Persbericht)
Zuid57 is op zondag 16 oktober 2016 dé plek waar jonge lezers tijdens de Haagse Kinderboekenmarkt echte auteurs en illustratoren ontmoeten. Bovendien viert dit vrolijke gratis boekenfeest vol leuke en (stiekem) leerzame activiteiten voor kinderen dit jaar haar 40ste verjaardag.
Het thema van de nationale Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong!’ past supergoed bij dit jubileum. De jonge bezoekers uit de beginjaren van de Kinderboekenmarkt zijn inmiddels zelf vader en moeder en de ouders van toen zijn nu opa en oma.  Zij willen aan hun (klein)kinderen doorgeven hoe fijn lezen is. Om naast de nieuwste uitgaven de golden oldies in het zonnetje te zetten is er dit jaar een speciaal Opa & Oma programma. Boeiende gasten komen vertellen over hun favoriete kinderverhalen van vroeger.

Ongemerkt en speels ontdekken kinderen op de Kinderboekenmarkt allerlei aspecten die met lezen te maken hebben. Ze kunnen schrijvers vragen stellen en leren hoe je een verhaal schrijft. Illustratoren laten zien hoe ze tekeningen maken en tijdens (gratis) workshops leren kinderen hoe ze hun fantasie kunnen vastleggen in een mooie illustratie. Trends als toenemende aandacht voor vertaalde boeken en digitaal lezen krijgen een eigen plek. In taalpaviljoenen nemen kinderen een kijkje over de grens om te ervaren wat voor boeken kinderen in andere landen lezen.

Behalve auteurs die via hun uitgevers zijn uitgenodigd, zijn ook auteurs en illustratoren die boeken in eigen beheer uitgeven te gast. Dit zorgt voor een nog breder aanbod en geeft een nieuwe impuls aan het evenement. Naast de vertrouwde categorieën fictie/non fictie, prentenboeken, jeugdboeken en Young Adult, is ook het stripboek te vinden. De samenwerking met diverse (internationale) scholen, culturele en educatieve instellingen zorgt voor een dag vol frisse en vrolijke beleving waarbij het boek centraal staat.

Beginnende lezers, ‘niet zo veel’ lezers, boekenverslinders en voorlezers: voor alle soorten lezers en leeftijden is er op de Kinderboekenmarkt een boeiend boek te vinden. In het Jaar van het Boek is dit een evenement dat je niet mag missen!

Volg de Kinderboekenmarkt voor alle nieuws en updates op Facebook en Twitter!

  • Wat? De Haagse Kinderboekenmarkt
  • Wanneer? Zondag 16 oktober
  • Hoe laat? 11:00-17:00
  • Waar? Zuid57,  Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag
  • Kosten? Toegang gratis!

Zie ik je daar?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.