Reis door de tijd 8 – Geronimo Stilton

Reis door de tijd 8

Het leek een heel normale avond, een avond als alle andere. Gewoon een doordeweekse avond. Niets aan de poot. Tja, hoe kon ik weten dat het helemaal geen normale avond zou gaan worden?

Korte inhoud
“De geschiedenis zit bomvol met mysterieuze zaken!
Wat dacht je bijvoorbeeld van de geheimzinnige sfinx, dat wezen met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een knager dat al duizenden jaren de wacht houdt bij de grote piramide in Egypte? Wie heeft dit vreemde beest uit de rots gehakt en wie stond er model voor zijn gezicht?
En wat weet je allemaal over de Japanse krijgers die we samoerai noemen? Hoe maak je bijvoorbeeld een echt samoeraizwaard?
En  de legendarische Olympische Spelen, weet jij waar en wanneer die voor het eerst werden gehouden?
En tot slot misschien wel het allerbelangrijke mysterie: wie was de uitvinder van een van de meest populaire gerechten ooit: de pizza?
Op al deze, en nog meer, geheimzinnige vragen zul je een antwoord krijgen als je nu rattenrap samen met de familie Stilton aan boord gaat van de Chrononautilus, een tijdmachine die dit keer niet is ontworpen door professor Volt maar door zijn goede vriend (en Geronimo’s vroegere geschiedenisleraar) professor Alumnus Frik.
Dus treuzel niet en stap in, dan gaan we woesj! op reis door de tijd!”

Ik keek door de patrijspoort en zag overal zand, een oneindige woestijn. We waren in Egypte…
Het avontuur ging beginnen!

Reis door de tijd serie
“In de Reis door de tijd serie van Geronimo Stilton reis je met de familie Stilton mee door de tijd! Terug naar het Oude Egypte, de renaissance, de middeleeuwen en zelfs terug naar de tijd van de dinosauriërs! Je ontmoet interessante figuren uit de geschiedenis en leert van alles over het tijdperk waar de familie doorheen reist. En ondertussen beleef je de spannendste avonturen!” Voor alle delen kijk je hier.

Mijn mening
Dit was mijn eerste “Reis door de tijd” boek van Geronimo Stilton. Wat een heerlijk dik boek! En het is niet alleen een lekker spannend verhaal, je leert er ook nog eens veel van! Over alle plekken in de geschiedenis die ze aandoen staat er een hoop informatie in het boek, op de fijne laagdrempelige manier die we kennen van Geronimo Stilton. En achterin het boek staat ook nog eens een handleiding voor beginners over uitvinden, met een hoop puzzels en uitvindingen die je zelf kunt doen en maken. Een heel interactief en informatief boek dus! Extra leuk: er zit een spionnenlens bij, waarmee je geheime boodschappen moet ontcijferen…

Tijdens het spannende tijdreis-avontuur wat Geronimo beleeft met Thea, Klem, Benjamin, Alumnus Frik (Geronimo’s gevreesde geschiedenisleraar van de middelbare school), Studia Frik en Mama Mia, ga je op bezoek in:

  • Het Oude Egypte, waar Geronimo moet meehelpen bij de bouw van de Sfinx
  • Het Oude Griekenland, waar Geronimo mee moet doen aan de Olympische Spelen
  • Napels in de 19e eeuw, waar Mama Mia wil weten hoe de pizza Margherita ontstond
  • Het Oude Japan, waar Geronimo in dienst komt van een heuse samoerai

Tussen alle gebeurtenissen door krijgt Geronimo geen kans op wat rust, want hij wordt flink overhoord door de strenge Alumnus Frik. En een 10 halen lijkt wel onmogelijk…

Ik heb weer genoten van deze Wakkere Muis uitgave! Kleurrijk, speels, informatief en lekker avontuurlijk, ik hou ervan!

Reis door de tijd 8
ISBN 9789085923459 – Uitgever: De Wakkere Muis – 384 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Vertaald door: Loes Randazzo – Deel 8 in de Reis door de tijd serie
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.