Vijftien – Marlies Slegers

Vijftien

Ze is net vijftien. Wat een prachtige leeftijd. Vijftien. Meisje tussen kind en vrouw.

Korte inhoud
Wie jaagt, weet ook precies waar de prooi te vinden is.
En jij, Elena, bent mijn prooi…

De 15-jarige Elena voelt zich na de dood van haar vader eenzaam en onbegrepen. Dan leert ze Tim via een chatsite kennen. Ze wordt verliefd op hem en besluit hem te ontmoeten. Niet lang daarna is ze spoorloos…

De 17-jarige Job probeert zijn verleden met drugs en drank – en de reden dat hij zo ontspoorde – te vergeten. Zijn dominante vader maakt het hem niet gemakkelijk. Gelukkig kan hij zijn frustraties kwijt op de kickboksschool, waar hij Daan leert kennen. Maar waarom zegt Daan toch dat hij Job kent?Dan doet Job een schokkende ontdekking en Elena heeft al haar moed nodig om niet als prooi te eindigen in de handen van een geslepen jager…”

SVP delen! Vermist: wie heeft Elena Konings gezien?

Auteur
“Marlies Slegers groeide op in Indonesië. Tijdens haar jeugd hield ze dagboeken bij en schreef ze verhalen en gedichten. op haar achttiende verhuisde ze naar Nederland, waar ze ging studeren en werken. Een schrijfcarrière bleef echter lonken en ze besloot schrijfworkshops te volgen. Met haar korte verhalen won ze diverse prijzen. Inmiddels heeft ze meer dan twintig boeken op haar naam staan, waaronder de serie I Love Liv en het handboek Soci@l Kids – Je kind op social media.

Mijn mening
Het vorige boek van Marlies Slegers over de gevaren van social media, Onder mijn huid, heb ik in één ruk uit moeten lezen en bezorgde me kippenvel. Met dit boek heeft ze het weer voor elkaar gekregen!

Vanaf het begin is duidelijk dat de Tim waar Elena contact mee krijgt en waarbij ze een luisterend oor vindt een creep is. Hij blijkt meerdere vijftienjarige meisjes te benaderen en te kijken wie er willen happen naar zijn aas. Elena, goed van vertrouwen, geeft hem haar 06-nummer en de berichtjes die ze elkaar sturen worden steeds intiemer.

Daarnaast lees je het verhaal van Job die een tijdje terug een groot verlies heeft geleden en erg afgegleden was, maar er met behulp van zijn beste vriend weer bovenop gekomen is. Hij vindt dat zijn vader vreemd gedrag vertoont en besluit hem te volgen. Zou hij vreemdgaan?

Het verhaal houdt je vanaf de eerste bladzijde, waar een oproep gedaan wordt om te helpen de vermiste Elena te vinden, in de houdgreep. Je zou willen dat je Elena kon toeschreeuwen: “Nee! Vertrouw niet zomaar iemand die je niet kent en nog nooit ontmoet hebt!” Maar je voelt ook haar behoefte aan liefdevolle aandacht. En dan die viezerik… Hoe weerzinwekkend is die man?

Marlies Slegers heeft het weer geflikt: een intens, (helaas) super realistisch en actueel verhaal met een duidelijke waarschuwing voor de jeugd.
Weer wist Marlies onder mijn huid te kruipen en me doen rillen.

Vijftien
ISBN 9789024573073 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 224 pagina’s – Verschenen: juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.