Droom maar Poes Milo – Angela Pelaez-Vargas

Droom maar Poes Milo

Hier is onze Poes Milo!
Helemaal klaar voor de grote show.

Korte inhoud
“Poes Milo’s fantasie is zo groot dat hij de meest bijzondere dingen meemaakt. Tijdens zijn dutjes speelt hij de clown in zijn eigen circus, brengt hij een bezoek aan de melkweg en gaat hij op reis naar Italië. Die fantastische Poes Milo toch!

Droom maar Poes Milo is het tweede boek van Angela Pelaez-Vargas over Milo. Het boek is een genot om voor te lezen aan kinderen, maar ook volwassen poezenliefhebbers lopen met Poes Milo weg…

De Blinkende Boekjes blinken uit door hun bijzondere verhalen, geschreven door getalenteerde schrijvers. De tekeningen in de boekjes zijn gemaakt door illustratoren van over de hele wereld. Zoveel moois verdient een vrolijk glimmend randje! Daar wordt de wereld een beetje mooier van.”

Poes Milo verdwijnt.
Alleen zijn dromen
neemt hij mee.

Auteur
Angela Pelaez-Vargas is geboren in Colombia, maar ze woont al twintig jaar in Europa en nu in Amsterdam. Ze doet van alles: ze bedenkt decors voor televisie, schrijft verhalen en kinderboeken en maakt commerciële illustraties. Illustreren is een rode draad in haar carrière.
Eerder verschenen van haar bij Uitgeverij Rubinstein Mia’s Nest,Sophia en de Leeuw en De droomreizen van Poes Milo.

Mijn mening
Eerder dit jaar konden jullie lezen dat ik weg was van de verhalenbundel De droomreizen van Poes Milo. Nu is er dan een tweede blinkende verhalenbundel over de dromerige poes!

Ook deze bundel heeft weer een prachtige zwart-witte (met een beetje rood en geel) coverafbeelding. In combinatie met de knalrode blinkende rug een mooi geheel. De illustraties binnenin zijn ditmaal iets kleurrijker dan de vorige keer. De basis blijft hetzelfde: dromerige zwart-witte illustraties, maar er zitten meer kleuren bij. Ik vond eerlijk gezegd de rustigere kleuren van de eerste bundel wat mooier. Maar ik denk dat het voor kinderen niet uitmaakt, of dat die zelfs deze kleurrijkere editie aansprekender zullen vinden.

Poes Milo beleeft in zijn dromen weer drie hele verschillende avonturen; in ‘Poes Clown’ is hij de ster in een circus, in ‘Ruimtepoes’ doorkruist hij het zonnestelsel en in ‘Poes in de tas’ gaat hij stiekem in de tas mee op vakantie met zijn baasje. Als hij na deze avonturen wakker wordt beseft hij dat het toch niet allemaal helemaal zo gegaan is als hij dacht; zo hij heeft in zijn slaap een rommeltje van het huis gemaakt of blijkt hij niet mee op vakantie te gaan, maar naar het pension te moeten.

De verhalen zijn lief, grappig, avontuurlijk en fantasierijk en Poes Milo sluit je in je hart, wat een lekker beest is dat!
Een fijne verhalenbundel voor liefhebbers van poezen en/of verhalen vol fantasie. Niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor de volwassenen die het voorlezen.

Droom maar Poes Milo
ISBN 9789047621461 – Uitgever: Rubinstein – Verschenen: juli 2016

One thought on “Droom maar Poes Milo – Angela Pelaez-Vargas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.