Judaskus – Linda Jansma

Judaskus

Ik had nooit moeten toegeven. En nu is het te laat, het is niet meer terug te draaien. Het enige wat ik nog kan doen is zorgen dat het ophoudt.

Korte inhoud
“Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland, waar Marcus een huisartsenpraktijk heeft. Wanneer Barbara wordt lastiggevallen door een onbekende man, die het niet alleen op haar, maar ook op haar kinderen heeft voorzien, gaat ze de confrontatie aan. Maar dan lijkt het erop dat Marcus er meer vanaf weet…”

Het is nooit mijn bedoeling geweest te doen wat ik toen deed. En toch heb ik het gedaan.

Auteur
“Linda Jansma (1967) heeft inmiddels acht thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd.
Ze is niet alleen een publiekslieveling, ook professionele jury’s zijn gecharmeerd van haar schrijfstijl. Haar boeken stonden onder meer op de longlist van De Gouden Strop en die van de Diamanten Kogel.
Ze won de Schaduwprijs en Schuilplaats werd Beste Vrouwenthriller 2013.”

Mijn mening
Linda Jansma heeft een gave: ze weet je altijd vanaf de eerste bladzijde van haar boeken te grijpen en het verhaal laat je niet los tot je het boek in één ruk hebt uitgelezen! Zo ook weer met deze: Judaskus.

Je maakt kennis met twee gezinnen, die allebei een groot verlies hebben geleden. Barbara en Marcus verloren ooit hun jonge dochtertje, maar hebben met hun andere twee meiden hun leven weer redelijk opgepakt.
Timo verloor ook een dochter en vlak daarna pleegde zijn vrouw zelfmoord. Nu is hij samen met Annelien, waarmee hij een baby heeft. Zij en zijn andere dochter uit zijn vorige huwelijk krijgen amper aandacht van hem.
Al snel wordt duidelijk dat er met allebei de mannen iets aan de hand is, ze gedragen zich vreemd en hebben onverwachte afspraken. Allebei de vrouwen begint het op te vallen en ze gaan ieder voor zich op zoek naar de waarheid.

Tussendoor lees je korte stukjes met de titels “Toen” en “Nu”, stukjes die je voor een raadsel stellen en je doen afvragen wie de personen zijn die daar aan het woord zijn…
Langzaam ontrafelt zich de verrassende en spannende waarheid.

Linda Jansma heeft weer een onwijs spannend, aangrijpend en beangstigend realistisch verhaal geschreven. Een verhaal wat heerlijk leest en waarbij je wel verder moet lezen omdat je gewoonweg moet weten wat er nou gebeurd is. Haar personages zijn levensecht en je kunt niet anders dan met de vrouwelijke hoofdpersonen meeleven.
Weer een topthriller van een topauteur van Nederlandse bodem!

Judaskus
ISBN 9789461091635 – Uitgever: De Crime Compagnie – 343 pagina’s – Verschenen: juli 2016

2 thoughts on “Judaskus – Linda Jansma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.