Verborgen – Karin Slaughter

Verborgen

Nu besefte ze dat al dat vluchten haar rechtstreeks naar deze donkere kamer had gevoerd […] waar ze haar dochter voor de eerste en de laatste keer vasthield terwijl de jonge vrouw doodbloedde in haar armen.

Korte inhoud
“Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen.
Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken.
Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Verborgen is de ongekend spannende terugkeer van de Queen of Crime naar
haar populairste serie, met Will Trent in de hoofdrol.”

‘Hij staat op naam van Angie Polaski.’
Opeens kreeg Will het benauwd.

Auteur
“Karin Slaughter (1971) groeide op in een kleine stad in Georgia (USA) en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is auteur van tientallen weergaloze thrillers welke al jarenlang hoog op de wereldwijde bestsellerlijsten staan. Ze is bekend door haar thrillers in de Grant County- en Will Trent-reeksen.
Ze is de auteur van o.a. Nachtschade (2001), Zoenoffer (2002), Een stille koude huivering (2003), Onzichtbaar (2004),Trouweloos (2005), Triptiek (2006), Onaantastbaar (2007), Versplinterd (2008), Genesis (2009), Verbroken (2010), Gevallen (2011), Stille Zonde (2013) en recent de afzonderlijke titels Veroordeeld (2014) en Mooie Meisjes (2015).
Haar weergaloze thrillers worden in meer dan dertig landen vertaald en scoren hoog op de bestsellerlijsten. In totaal werden van haar boeken in Nederland al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf ze internationaal de titel ‘Koningin van de suspense’.
Vanaf 2016 worden de boeken van Karin Slaughter uitgegeven door HarperCollins Holland.”

Mijn mening
Dit was weer eens zo’n boek waarvan ik het lezen bleef uitstellen omdat ik zo bang was om teleurgesteld te worden, of juist niet en dan zou balen dat het uit was. Ik geniet altijd zo van de super sterke thrillers van Karin Slaughter; je wacht dan vol spanning af tot er een nieuwe verschijnt, maar bent ook doodsbenauwd…

Fijn dat het dit keer weer een Will Trent en Sara Linton verhaal is. Twee hoofdpersonen die ik, door alle avonturen die ik al met ze beleefd heb, in mijn hart heb gesloten. Leuk om dan weer even samen met ze te leven en beleven.

Het verhaal sleept je mee en het plot is er weer écht een van Karin Slaughter. Op zich niets mis mee dus. Maar: ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt gemengde gevoelens had tijdens het lezen. Ik werd heen en weer geslingerd tussen “ik moet verder lezen en weten hoe dit afloopt” en “ik moet verder lezen zodat ik het boek uit heb en in een nieuwe kan starten”.

Dat die stomme Angie Polaski zo’n grote rol heeft in dit boek vind ik helemaal niet fijn. Meteen toen haar naam viel had ik zoiets van “wanneer verdwijnt dat gestoorde mens nou eens uit Wills leven?”. Ik heb echt zo’n bloedhekel aan haar! Kennelijk leef ik dus wel onwijs mee met Will en vooral Sara (knap staaltje werk van Karin Slaughter), want ik gun haar gewoon een fijne relatie. Eindelijk eens een gezonde relatie met Will, zonder dat er steeds van die enorme obstakels zijn…

Je leest het al: ik heb echt een haat en liefde verhouding met dit boek! Ik heb dus ook niet echt een duidelijke eindconclusie…
(Heb je dit boek ook gelezen en herken je dit?)

Verborgen is het boek wat Jenny en ik in de maanden juli en augustus allebei gelezen hebben. Haar mening lees je hier!

Verborgen
ISBN 9789402713800 – Harper Collins Holland – 496 pagina’s – Verschenen: juni 2016 – Originele titel: The kept woman – Vertaald door: Ineke Lenting

2 thoughts on “Verborgen – Karin Slaughter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.