Secret Scouts (1) en de Verloren Leonardo – Kind Kind

Secret Scouts 1

Achter je… de kast… Er zit een geheime kamer achter de kast!

Korte inhoud
“Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: ‘De Verloren Leonardo?'”

Auteurs
“Achter de naam Kind Kind gaat het Nederlandse schrijversduo Dennis en Wendel Kind schuil. Hun debuut, het spannende jeugdboek Secret Scouts en De Verloren Leonardo, verscheen in eigen beheer in 2013 en werd meteen in verschillende recensies getipt als hΓ©t kinderboek van het jaar. Er verschenen meer dan 100 lovende recensies in diverse dagbladen en magazines, op televisie, websites en blogs. Voor iedereen die het eerste deel nog nooit gelezen heeft verschijnt deel 1, Secret Scouts en De Verloren Leonardo als paperback met een scherpe introductieprijs. Na de zomer verschijnt het tweede deel, Secret Scouts en De vermiste President.”

Mijn mening
Vol goede moed begon ik in dit spannende jeugdboek, aangezien ik dit soort verhalen altijd erg boeiend vind: geschiedenis, zoektochten, geheimen, vriendschap… Ik hoopte op iets in de trant van de Blockbusters boeken van Manon Berns.

Helaas lukte het me maar niet om in het verhaal te komen. Ik heb het halve boek gelezen, maar het kon me niet boeien, de schrijfstijl vond ik niet aangenaam en de hoofdrolspelers vond ik te kinderachtig en dommigΒ (ja, het zijn kinderen, maar toch). Er werd me ook teveel gesprongen van persoon naar persoon, zodat je soms even niet wist over wie je nou aan het lezen was.

Alle elementen voor een spannende jeugdroman met een fikse dosis historie waren er, maar het werd voor mij geen fijn totaalpakket. Heel jammer! (En altijd moeilijk om te schrijven!)

Ken jij dit boek al? Wat vond jij ervan?
-X- Judith

Secret Scouts 1
ISBN 9789402601398 – Uitgever: Aerial Media Company – 320 pagina’s – Verschenen: juni 2016 – Deel 1 in de Secret Scouts-reeks

One thought on “Secret Scouts (1) en de Verloren Leonardo – Kind Kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.