Scorpio – Hilde Vandermeeren

Scorpio

Er was een kind.
Er was iets ergs gebeurd met dat kind.
Uit het donker kwam opeens een stem, niet meer dan gefluister.
En dat komt door jou.

Korte inhoud
“Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild.
Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven.
De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?”

Eén keer, slechts eenmaal tijdens zijn loopbaan, mocht een huurmoordenaar om welke reden dan ook een bepaalde opdracht weigeren.
Michael legde zijn vingers op de toetsen en begon te typen.

Auteur
“Hilde Vandermeeren (1970) schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Sinds haar jeugd verslindt ze thrillers en spannende romans. Met haar eerste psychologische thriller, Als alles duister wordt, begon haar carrière als thrillerschrijfster en won ze meteen de Hercule Poirot publieksprijs 2013. Ook werd ze genomineerd voor de Diamanten Kogel 2013.”

Mijn mening
Dit is het derde boek wat ik lees van Hilde Vandermeeren, over de vorige twee was ik erg enthousiast, want deze dame kan schrijven! Gelukkig zat ik met dit boek ook meteen weer in het verhaal, vanaf de spannende proloog.

Er komt een vrouw bij, ze weet niet meer wat er gebeurd is, maar ze weet dat er iets was met een kind en dat het haar schuld was…
Vervolgens begint het verhaal met “vier dagen eerder” en lees je wat er vooraf is gegaan en leer je de vrouw, Gaelle, kennen. Ook leer je huurmoordenaar Michael kennen, een ware kameleon die werkt voor Scorpio. Je leest wat er in zijn verleden voor triests gebeurd is waardoor hij zo koelbloedig is geworden. Maar helemaal gevoelloos is hij niet, want hij keert zich door Gaelle en haar zoontje Lukas tegen Scorpio. Of dat verstandig is?

Wat een nachtmerrie waar Gaelle in terecht komt! Ze wordt ervan verdacht haar zoontje te hebben willen vermoorden en daarna zelfmoord te willen plegen. Op de psychiatrische afdeling waar ze is opgenomen behandelen ze haar als een psychotische vrouw met moordneigingen. Gaelle’s herinneringen keren langzaam terug en ze wil duidelijk maken dat ze haar zoontje nooit wat aan zou doen, maar niemand gelooft haar…

Wat moet dat beangstigend zijn als je niet geloofd wordt! En zeker als je van zoiets vreselijks verdacht wordt en je vervolgens ook niets te horen of te zien krijgt van je zoontje! Hoe wanhopig wordt je dan? Misschien zou jij wel hetzelfde doen als Gaelle…
Ik leefde zo met haar mee! En ook met Michael die ooit een arm, verkleumd jongetje was die alleen maar eten wilde regelen voor zijn moeder, maar nooit meer thuiskwam. Hilde heeft ervoor gezorgd dat ik helemaal in hun verhalen getrokken werd.

Scorpio is een heel erg spannend en aangrijpend verhaal over de duistere wereld van huurmoordenaars. Wie geeft er opdracht? En waarom? Je komt het niet gauw te weten… En de huurmoordenaars stellen zich die vragen niet, ze voeren gewoon hun opdrachten uit.
Een jager wordt een prooi en een prooi wordt een jager. Scorpio is echt een afschuwelijk goed verhaal! Hilde Vandermeeren heeft het weer geflikt 😉

Scorpio
ISBN 9789021402420 – Uitgever: Uitgeverij Q – 320 pagina’s – Verschenen: mei 2016

One thought on “Scorpio – Hilde Vandermeeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.