Winnen: 3 keer 2 boeken!

De vrouw van de theeplanterHet afscheid van de tropen
Te winnen: 3 keer 2 boeken van Dinah Jefferies

Van uitgeverij Prometheus mag ik drie mensen blij maken met twee boeken van Dinah Jefferies! Zelf heb ik de boeken nog niet gelezen, maar ze staan zeker op mijn to read list. De covers zijn om verliefd op te worden en de historische verhalen spreken me erg aan. Erg leuk dus om een paar mensen blij te mogen maken met nieuw leesvoer!

Over de boeken
De vrouw van de theeplanter:
“Wanneer de negentienjarige Gwendolyn Hooper trouwt met de rijke, charmante Laurence, popelt ze bij hem op zijn theeplantage te gaan wonen. Vol optimisme verruilt ze daarom het vertrouwde Londen voor het platteland van Sri Lanka. Het leven daar blijkt echter niet te zijn wat Gwen ervan had gehoopt.
Laurence, plotseling stil en afstandelijk, maakt lange dagen, waardoor Gwen voornamelijk op zichzelf is aangewezen. Terwijl ze thuis probeert te raken op de plantage, stuit ze op relicten uit een mysterieus verleden: gesloten deuren, een vergeelde bruidssluier en een verborgen en overwoekerde grafsteen. Als ze Laurence confronteert met haar ontdekkingen, slaat het noodlot toe, en komt Gwen voor een onmogelijke keuze te staan.

De vrouw van de theeplanter is een onvergetelijk, meeslepend verhaal dat zich afspeelt in Sri Lanka tijdens de jaren twintig en dertig, over een jonge vrouw die een keuze moet maken tussen haar plichtsgevoel als echtgenote en haar instinct als moeder.”

Het afscheid van de tropen:
“Malakka, 1955. Lydia Cartwright komt van een bezoek aan een zieke vriendin thuis in een uitgestorven huis. De bedienden zijn weg, de telefoon geeft geen gehoor. Ook haar man Alec en hun twee dochters zijn verdwenen.
Wanhopig zoekt Lydia contact met de Britse districtsofficier, die haar vertelt dat Alec is overgeplaatst naar het platteland. Voor Lydia is dit een onbegrijpelijke beslissing. Waarom heeft hij niet op haar gewacht? Waarom heeft hij geen bericht voor haar achtergelaten?
Lydia’s zoektocht naar haar gezin voert haar door een door oorlog verscheurd land. Ze wordt opgevangen door Jack Harding, een man die ze liever in haar verleden had gelaten, en probeert er op zijn plantage in te berusten dat haar familie bij een brand zou zijn omgekomen, zoals haar wordt verteld. Maar leven ze echt niet meer, of toch wel?

Het afscheid van de tropen beschrijft het hartverscheurende verhaal van een door leugens verscheurde familie en hoe de liefde van een moeder de afstand van jaren en continenten kan overbruggen.”

Auteur
“Dinah Jefferies werd in 1948 in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze negen was naar Engeland, maar behield altijd een grote voorliefde voor Zuidoost-Azië. Pas recentelijk publiceerde ze haar eerste roman, Het afscheid van de tropen, en een jaar later haar tweede, De vrouw van de theeplanter. Dinah Jefferies woont met haar man in Gloucestershire.”

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken?

 • Je volgt me op Facebook, Twitter en/of Instagram
 • Delen van de actie zou heel lief zijn
 • Je laat een reactie achter met een geldig e-mail adres
 • De actie loopt t/m donderdag 4 augustus, vrijdag 5 augustus neem ik contact op met de winnaars
 • Heb je gewonnen? Reageer dan aub uiterlijk 8 augustus

De winactie is afgelopen! De winnaars hebben bericht ontvangen! Gefeliciteerd Marijke, Mieke en Jacky!

-X- Judith

76 thoughts on “Winnen: 3 keer 2 boeken!

 1. Ha Judith! Ik liet op Twitter al weten dat ik mee ging doen, maar ik zou toch nog bijna vergeten om hier een reactie achter te laten, oeps 🙂 Beide boeken hebben een fijne uitstraling en ik heb ook een groot vertrouwen in de uitgever, dus ik doe graag een gooi om hiervoor in aanmerking te komen. Veel succes met al jouw activiteiten!

 2. Ik had een heel bericht getikt, maar vervolgens waarschijnlijk iets doms gedaan bij inloggen op wordpress. Dus ik heb geen idee of mijn bericht is binnengekomen of dat het verwijderd is. Daarom reageer ik gewoon nog een keer 🙂 Want ik had op Twitter al laten weten mee te gaan doen aan jouw winactie, maar ik zou toch bijna vergeten om hier dan een reactie te plaatsen. Beide boeken zien er verzorgd uit, met een interessant thema en bij een uitgever waar ik een groot vertrouwen in heb. Daarom doe ik een gooit.
  Veel succes met al jouw (blog) activiteiten!

 3. Ga dit jaar alweer niet op vakantie, het regent zowat elke dag & de zon zie ik niet…
  Tijd om lekker op de bank ts zitten met thee, chocolade & een nieuw boek. Deze historische verhalen zijn precies wat ik zoek.
  Om toch thuis te genieten van mijn vrije dagen! Nu alleen nog even aan je vragen:
  Als je de winnaars kiest denk dan aan mij. Maakt me echt ontzettend blij!

 4. Ik zou ook graag kans maken op deze boeken. Ik zag een tijd geleden een poster hangen op het station en was meteen verliefd op de covers. Vervolgens gelezen waar de boeken over gaan, en ik ben helemaal om. Staan op mijn lijstje.

 5. Volgens mij is mijn berichtje verdwaald. Ik zou in ieder geval graag kans maken op deze twee boeken, ze lijken me prachtig! (Ik volg je op Twitter, en ben blij je ontdekt te hebben. Er is hier een hoop inspiratie te vinden.)

 6. O, ja de covers zijn prachtig en toevallig ben ik nu in de tuin van de avondnevel bezig, aan de rand van een theeplantage in Malesië, dus ik zo het heerlijk vinden om nog even in die streek te blijven lezen, dus ja ik doe graag mee (op de valreep)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.