Blogtour: De Lincoln mythe – Steve Berry

De Lincoln Mythe

Indien gewenst en bij machte, heeft ieder volk, waar dan ook, het recht om in opstand te komen en de bestaande regering te vervangen door een nieuwe die beter bij hen past.
Abraham Lincoln

Korte inhoud
“In De Lincoln mythe van Steve Berry beleeft Cotton Malone een nieuw avontuur.
De ontdekking van de botten van een in de 19e eeuw vermoorde groep mormonen in Utah, ontketent een politieke strijd tussen het Witte Huis en de invloedrijke kerk van de mormonen. De kiem van het conflict ligt in de Amerikaanse Burgeroorlog. Abraham Lincoln stuurde zijn troepen naar Utah om te voorkomen dat de sekte zich bij de zuidelijke staten zou aansluiten en het transport van goud uit Californië in gevaar zou komen. Cotton Malone raakt bij de zaak betrokken wanneer de vermissing van een geheim agent verband lijkt te houden met het eeuwenoude conflict.”

Alles in deze ruimte kwam overeen met de legende.
Alleen bleek het nu de waarheid te zijn.

Auteur
“Steve Berry schrijft bestsellers die alom geprezen worden vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research. Zijn thrillers verschijnen in veertig talen.”

‘Waar hebben we het over?’
Edwin Davis staarde haar aan, met een ijzige blik in de ogen.
‘Het einde van de Verenigde Staten van Amerika.’

Mijn mening
Deze recensie maakt deel uit van een speciale Vaderdag vijfdaagse-blogtour, ik ben als tweede aan de beurt. Gisteren verscheen er al een recensie op Thrillzone, morgen is More Delight aan de beurt.

Altijd als er op een boek de aanbeveling ‘voor de fans van Dan Brown’ staat ben ik geïnteresseerd, van dat soort avontuurlijke verhalen met veel historische feiten houd ik enorm! Dus kom maar op…

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even in moest komen, er werden in het begin vrij veel personages geïntroduceerd en er werden veel politieke kwesties behandeld. Even flink de aandacht erbij houden dus! Ook de geschiedenis van Amerika is me maar heel oppervlakkig bekend en van de mormonen weet ik bijna niks, dus de onderwerpen waren nieuw voor me en daardoor soms ook wat ingewikkeld. Na een tijd kwam ik er beter in, begreep ik meer en kreeg het verhaal me beter te pakken.

Ik heb genoten van het spannende avontuur van ex-special agent Cotton Malone die zijn vroegere baas toezegt te helpen zoeken naar een vermiste agent, waarbij hij uiteindelijk zo in de zaak verwikkeld raakt, mede doordat zijn geliefde erbij betrokken is, dat hij de rit tot en met het einde wil en moet uitzitten. Hij zit flink in tweestrijd tussen zijn plichtgevoel en zijn gevoelens voor Cassiopeia. Is ze nou te vertrouwen of niet?

Ondanks dat ik me af en toe ergerde aan de vele herhalingen van de profetieën van de Heiligen der Laatste Dagen en de gesprekken van één van de hoofdpersonen met de engel die aan hem verschijnt, vond ik het uiteindelijk een zeer boeiend verhaal. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me echt meer wil verdiepen in de geschiedenis van de V.S., de Burgeroorlog, de Founding Fathers, de Grondwet…

Ik heb na even inkomen toch genoten van dit verhaal vol actie, avontuur, spanning en historie. Door alle politieke en religieuze aspecten is het een verhaal waar je wel flink je aandacht bij moet houden, maar absoluut de moeite waard als het onderwerp je interesseert en je niet alleen van thrillers houdt, maar ook van geschiedenis.

De grootste vijand van de waarheid is vaak niet de leugen; opzettelijk, bedacht en oneerlijk, maar de mythe: hardnekkig, overtuigend en onrealistisch.
John F. Kennedy

De Lincoln mythe cover
De Lincoln mythe

ISBN 9789026138874 – Uitgever: De Fontein – 448 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: The Lincoln myth – Vertaald door: Gert-Jan Kramer
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

3 thoughts on “Blogtour: De Lincoln mythe – Steve Berry

  1. Om één of andere reden denk ik dat dit verhaal het geweldig zou doen als film. Het doet mij een beetje denken aan een mengeling van National Treasure en The Davinci Code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.