Altijd een Parisienne, waar je ook bent

Altijd een Parisienne

Kortom, als ik de Parisienne samenvattend zou moeten definiëren (en geloof me, ik ken haar goed), dan zou ik zeggen: de Parisienne is compleet gestoord.

Korte inhoud
Altijd een Parisienne, waar je ook bent
Een handboek voor de vrouw die stiekem een Parisienne wil zijn. Voor elke vrouw in de 21e eeuw dus. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, maar ook over de Parijse kijk op cultuur, mode en hoe je te gedragen.
Tips, columns, recepten en korte handleidingen wisselen elkaar af: van de basics tot je eigen slechte gewoontes, van durven lief te hebben tot tips voor in de stad zelf. Het boek bevat meer dan 80 foto’s en illustraties, de meeste van de auteurs zelf.”

In het verkeer volgt de Parisienne maar één regel: moge de beste winnen.

Auteurs
“Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret en Sophie Mas – getalenteerde vrouwen én vriendinnen sinds de schoolbanken – hebben een geheel eigen en originele kijk op stijl, cultuur, joie de vivre en mannen.”

Socials
Altijd een Parisienne vind je ook op: Facebook, Instagram en Spotify (playlist: Altijd een Parisienne).

Neem de tijd om de tijd te nemen, want niemand zal het ons geven.

Mijn mening
Dit boek, in de Engelse versie, stond al een hele tijd op mijn wensenlijst, dus toen ik zag dat hij in het Nederlands uitkwam en ik de mazzel had dat ik hem mocht bespreken op mijn blog was ik héél blij 🙂

Françaises, en met name Parisiennes, zijn toch voor velen interessante wezens. Ze zijn zo éigen, hebben zoveel stijl én nonchalance… Hoe krijgen ze dat toch voor elkaar? Daarom leek het me zo leuk om dit boek te lezen, een boek geschreven door vier Parijse vriendinnen, stuk voor stuk stereotype (niet in negatieve zin) Parisiennes.

De vormgeving van het boek is het eerste wat opvalt: chic, stijlvol, echt een “koffietafelboek”. Ook vanbinnen ziet het boek er prachtig uit, clean en met mooie foto’s en mooie opmaak. Het enige wat ik niet vond matchen waren de “Scènes uit het leven in Parijs”, die pagina’s met quotes vond ik uit de toon vallen. Te druk, te rommelig.

En dan natuurlijk de inhoud! Dit boek zit vol wijsheden, modetips, beautytips, lifestyletips, recepten en liefdeslessen. Alles met de nodige humor en zelfspot, heerlijk! De Parisienne neemt zichzelf en haar looks niet zo serieus, althans dat is wat ze uitstraalt… Vooral niet opvallen en door die nonchalance juist opvallen. Ze is arrogant, egoïstisch en absoluut geen perfecte moeder, maar je zult niemand horen klagen.

Altijd een Parisienne is stijlvol, informatief (uiteraard met een korreltje zout), super grappig en heerlijk eerlijk. Het boek voldeed volledig aan mijn verwachtingen! Ik heb gesmuld.

Wees niet bang om ouder te worden. Wees überhaupt nergens bang voor. Behalve om bang te zijn.

Altijd een Parisienne cover
Altijd een Parisienne

ISBN 9789057677458 – Uitgever: Mo’Media – 258 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: How to be Parisian wherever you are – Vertaald door: Maartje Laterveer
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

7 thoughts on “Altijd een Parisienne, waar je ook bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.