Levend aas – Katrien van Effelterre

Levend aas

‘Blaas de actie maar af, chef. Dit is niet de man die we zoeken.’ […]
Ze zucht en vervloekt zich om haar flater.

Korte inhoud
“Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover het korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis…

Kijken mag.
En aankomen mag ook, bedenkt hij opgewonden.
Maar hoeveel bevredigender is het om eerst naar haar te kijken, dan over haar te fantaseren, en haar dan pas te voelen?

Auteur
“Katrien Van Effelterre (1979) promoveerde na haar studie Germaanse taal- en letterkunde in 2006 met een onderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Omdat de afstotelijkheid van gevaar onweerstaanbaar bleek, verruilde ze later academische publicaties voor fictie.”

Mijn mening
De duistere cover van deze thriller beloofde al veel goeds. En dan de titel: “Levend aas“, wat zou daarmee bedoeld worden?
Het verhaal gaat over een undercoveragente, Patricia Rodiers, die een ontvoerder die via een datingsite opereert probeert te vangen. Ze gebruikt zichzelf als levend aas door hem via de datingsite te proberen te lokken. Niet zonder gevaar voor eigen leven blijkt, want één voor één worden de ontvoerde dames vermoord teruggevonden…

Na een mislukte blind date, met de man waarvan ze dacht dat hij de dader was, heeft ze heel wat te bewijzen en zet ze echt alles op alles om de echte dader te vinden. Ze houdt aan die mislukte date wel een vriend over, Marnix. Al twijfel je als lezer wel of ze hem wel zo blind moet vertrouwen… Maar Patricia vertelt hem erg veel over de zaak, is dat nou wel zo slim?

Dit boek was moeilijk weg te leggen, zo spannend! Je voelt de klok tikken voor de ontvoerde vrouwen en voor Patricia die zelf ook een race tegen de klok voert. Wie is die ontvoerder? En wat is zijn bedoeling? Langzaam wordt er meer duidelijk over de zieke gedachtegangen van de man. En je vraagt je bijna heel het boek af wat er met Marnix aan de hand is.

Het verhaal is fijn en vlot geschreven en heeft boeiende personages. Het heeft me meegesleept van begin tot eind en ik zat tijdens het lezen echt op het spreekwoordelijke puntje van mijn stoel.
Ik ben blij dat er meer verhalen komen met Patricia in de hoofdrol, ik wil haar wel beter leren kennen!

Levend aas
ISBN 9789044348569 – Uitgever: The House of Books – 336 pagina’s – Verschenen: april 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Levend aas – Katrien van Effelterre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.