De Monarch – Jack Soren

De monarch - Jack Soren

In een luttele zes weken tijd waren er drie moorden gepleegd, allemaal met dezelfde groteske, na de dood aangebrachte verminking.

Korte inhoud
Jonathan Hall gaf zijn carrière als internationale kunstrover op om zich te wijden aan het vaderschap. Zijn leven als de Monarch was voorbij.

Dan duikt zijn handelsmerk ineens op in New York. Op het vermoorde lichaam van een bekende tv-presentator is een monarchvlinder gekerfd – en hij blijkt niet het eerste slachtoffer te zijn. Er zijn meer lijken, alle met dezelfde afbeelding op het lichaam gekerfd.

Jonathan vermoedt dat iemand hem wil laten opdraaien voor deze moorden. Hij zoekt contact met zijn vroegere partner, Lew, en deze bevestigt wat Jonathan al dacht: dit is niet zomaar moord, dit is een boodschap.

Jonathan en Lew raken verwikkeld in een dodelijk spel met een machtige, maar meedogenloze maniak. Een spel dat een dramatische wending krijgt wanneer Jonathans dochtertje wordt ontvoerd. Om haar te redden moeten Jonathan en Lew een laatste opdracht doen als de Monarch – een opdracht die wel eens heel grote gevolgen kan hebben…”

‘Niet zomaar een dief, dé dief. De enige die het lef had om van de stelers te stelen. De verzamelaars gaven hem de bijnaam De Monarch. Zestien jaar geleden dook hij voor het eerst op. Hij stal de gestolen kunstwerken van de verzamelaars en bezorgde ze anoniem terug bij de rechtmatige eigenaars.’

Auteur
“Jack Soren is geboren en getogen in Toronto. Voor hij thrillerauteur werd, schreef hij handleidingen voor software, werkte als ober en taxichauffeur, en was ook nog eens een bijzonder waardeloze privédetective. Hij woont nog steeds in Toronto.”

Mijn mening
De omslag en korte inhoud van dit boek maakte me wel nieuwsgierig. Kunstroof, ontvoering, een seriemoordenaar… Lekker spannende ingrediënten!

Dit boek leest heerlijk vlot, door de schrijfstijl van deze nog onbekende auteur, maar ook doordat de boeken van Harper Collins op de een of andere manier heerlijk in de hand liggen en een fijn lettertype hebben.

Ik zag het verhaal, wat me echt boeide van begin tot eind, voor me als een spannende actiefilm vol vaart! De hoofdpersonages zijn interessant, sympathiek en gewoon leuk – stoere mannen en vrouwen – en het verhaal is heerlijk avontuurlijk en heeft humor en een vleugje romantiek, altijd fijn 😉

Ik zou het erg leuk vinden als er meer boeken komen met Jonathan, Lew, en misschien ook wel Emily en Sophia in de hoofdrollen. Nieuwe spannende zaken waarin ze gestolen kunst terug roven en terugbrengen naar de eigenaar… Ik ben benieuwd! Maar sowieso wil ik meer lezen van deze auteur, want hij heeft me met dit debuut voor zich gewonnen.

De Monarch
ISBN 9789402709001 – Uitgever: Harper Collins – 432 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: The Monarch – Vertaald door: Karin de Haas
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.