Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten – Judith Nab

Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten

Ik start een club en ik vraag er wetenschappers bij. Er zijn twee regels in de club: alles kan en fantasie is waar.

Korte inhoud
“Wetenschappers houden kennis tegen het licht en proberen deze op een nieuwe manier te bekijken. In dit boek krijgen zij hulp van een andere groep specialisten die de wereld op een bijzondere manier bekijkt: kinderen.
In ‘Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten’ worden de vragen van kinderen door de kinderen zelf én door wetenschappers beantwoord.

Hoofdpersoon is Mira, een ondernemend en nieuwsgierig meisje dat een club heeft opgericht waar slechts twee regels gelden: alles is mogelijk en fantasie is waar. Het resultaat is een inspirerende en filosofische reis over o.a. het begin van het bestaan, over de binnenkant van de aarde en over de (on-)mogelijkheid van reizen door het universum.
Een prachtig kunstwerk vol ideeën, visioenen en beelden van kinderen en wetenschappers over de wereld om ons heen (en daarbuiten).”

70% van onze aardbol bestaat uit zee en 10% daarvan is maar onderzocht door wetenschappers. Over de rest weet men NIETS…

Auteur
Dit boek is een verzameling van alle mogelijke ideeën, visioenen en beelden van kinderen en wetenschappers over de wereld rondom ons (en daarbuiten). Ik heb dit boek gemaakt omdat ze me inspireren en me eraan herinneren dat onze dromen waar zouden kunnen zijn.
– Judith Nab

Judith Nab is kunstenaar, haar oeuvre is een ode aan het onbekende en de verbeelding. Ze maakt beeldend theater en theatrale installaties, maar evengoed een prentenboek als dit.
www.judithnab.nl ”

Want het heelal heeft geen einde! Wetenschappers zeggen soms dat er wel een einde is, maar dat het einde groeit. Wat is er dan áchter het einde? Het grote onbekende! Maar wat gebeurde er eigenlijk in het allereerste begin van alles?

Mijn mening
Judith benaderde mij en vroeg of ik haar boek wilde lezen en bespreken op mijn blog. Ik kende het boek niet, maar toen ik er wat meer over las trok het me meteen. Een boek over de ideeën van kinderen en wetenschappers over “de wereld en daarbuiten”, en dat gemaakt door een kunstenares, dat moet iets moois en boeiends opleveren.

Het eerste wat opvalt is dat het boek lekker groot is en fijne stevige bladzijden heeft. Het is een kleurrijk geheel, vol met tekeningen van kinderen, foto’s en natuurlijk tekst. Er staat een verhaal in, het verhaal van Mira die de opzet gaf van dit boek, en daartussendoor steeds informatie over de dingen waar de kinderen vragen en ideeën over hebben; het universum, de binnenkant van de aarde en de diepzee. Er staan ook interviews in met verschillende wetenschappers. Zo krijg je een heel nieuw beeld van onze wereld (en daarbuiten). Je wordt zelf ook aan het denken en fantaseren gezet, erg leuk.

Wat een prachtig boek, echt een kunstwerk op zich. Mooi om al die verhalen en vragen van kinderen te lezen, hun tekeningen te zien en de wetenschappelijke kijk op dingen te krijgen. Het boek is een kunstzinnige, boeiende en informatieve ode aan de brede fantasie van kinderen, met een fantastische opmaak. Dachten wij maar wat meer als kinderen…

Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten
ISBN 9789089671684 – Uitgever: Hoogland & Van Klaveren – 112 pagina’s – Verschenen: september 2014
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

One thought on “Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten – Judith Nab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.