De wensbloem – Nathalie Slosse

De wensbloem - Nathalie Slosse

Een paar dagen later is Snuiter met zijn takjes aan het spelen, als hij plots een vreselijk geluid hoort.

Achterflap
“Amper een paar dagen na Kago’s verjaardagsfeest gebeurt er een vreselijk ongeluk. Snuiters vriend was op het verkeerde moment op de verkeerde plek en nu is hij dood. Plots moet het leven verder zonder Kago en dat valt niet mee voor zijn vrienden.

Door het ongeluk kijkt Snuiter anders naar de dingen om hem heen. Hij is bang om te gaan slapen en vraagt zich af of het misschien misging door de wensbloemen die hij Kago voor zijn verjaardag gaf? Gelukkig brengt de wijze Oehoe raad …

De wensbloem is een ontroerend verhaal dat jonge kinderen helpt vat te krijgen op de verwarrende gevoelens die een onverwachte dood met zich mee brengt. Met Oehoes doe-ideetjes op het einde kunnen kinderen onder begeleiding actief aan de slag om op zoek te gaan naar troost en aanvaarding van het verlies.”

‘Nee, Kago zal er nooit meer bij zijn. Kago is dood,’ zegt Flappies mama met tranen in haar ogen.

Auteur
“Nathalie Slosse is geboren in 1976 in Brussel. Ze woont nog steeds in één van de oudste delen van de stad, samen met haar man en twee kinderen.
Na haar studie Klassieke Filologie en een job als lerares Latijn en Grieks, heeft ze gewerkt voor verschillende non-profit organisaties waar ze ideeën en projecten ontwikkelde die verband houden met globale welvaartsverdeling, opvoeding en andere sociaal relevante zaken.

Sinds 2010 staat ze aan het roer van de tweetalige vzw Talismanneke.
De missie van Talismanneke is het bevorderen van geluksvaardigheden
door middel van verbeeldingskracht. Nathalie heeft immers aan den lijve
ondervonden dat moeilijke omstandigheden inspiratie kunnen leveren voor
positieve actie. Alles begon in april 2007 toen ze als jonge mama te horen kreeg dat ze borstkanker had. Deze ervaring inspireerde haar tot het schrijven van het prentenboek “Grote Boom is ziek”. Intussen verschenen nog meer kinderboeken van haar hand.”
www.talismanneke.be

‘Maar dat kan niet!’ roept Snuiter boos uit. ‘We hebben pas nog voor hem gezongen van Lang zal hij leven!’

Mijn mening
Wat goed dat door middel van een prentenboek aandacht wordt besteed aan het thema verlies en rouw. Achterin dit prentenboek staan tips voor rouwrituelen, dingen die je met kinderen kunt doen om ze te helpen met hun rouwverwerking. Het boek is dus niet alleen om voor te lezen, maar ook om actief en bewust bezig te zijn met troost zoeken op verschillende manieren.

De illustraties in De wensbloem zijn zacht en kleurrijk en het verhaal is lief en triest, maar mooi. Geluk, schrik, verdriet, angst, schuldgevoelens, acceptatie en verwerking komen in dit prentenboek aan bod, op een laagdrempelige manier, zodat jonge kinderen de dood kunnen “begrijpen”.

Ik vind het een mooi initiatief van Talismanneke! Heel goed dat dit soort boeken er zijn.

De wensbloem
ISBN 9789462344983 – Uitgever: Abimo – 40 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – Illustraties: Rocio Del Moral
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

One thought on “De wensbloem – Nathalie Slosse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.