Blockbusters: Het geheim van Monet – Manon Berns

Blockbusters: Het geheim van Monet - Manon Berns

‘Ik doe mee met de Monet. Na de aankoop wil ik de lijst ervan onderzoeken. Daarna mogen jullie het schilderij doorverkopen.’

Korte inhoud
Blockbusters: Het geheim van Monet is het tweede deel in de serie.
De Blockbusters mogen met Storms moeder mee naar een kunstveiling. Daar ontdekken ze dat een kartel het gemunt heeft op het schilderij van Monet dat Storms moeder net heeft gerestaureerd. Tijdens een nieuwe missie om het kartel te stoppen, komen de Blockbusters erachter dat Monet een geheim had en ze leren wat het impressionisme en de liefde met elkaar te maken hebben…

De Blockbusters-serie van kunsthistoricus Manon Berns werd door De Telegraaf beschreven als ‘Dan Brown voor jongeren’. De 11-jarige Storm en zijn beste vrienden Jimi en Juul vormen samen de Blockbusters: een geheim genootschap van nieuwsgierige ontdekkers. Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In haar atelier aan huis onderzoekt zij wereldberoemde meesterwerken.”

Wie geeft er nou twintig miljoen uit aan een schilderij? Leemers dus, want die gaat bieden. De heks doet mee. En de politie houdt hen in de gaten. Als dit geen Blockbusters-opdracht is!

Auteur
“Of Manon Berns nu voor een museum, haar eigen galerie, een kunstverzamelaar of de krant werkt, in haar baan draait het altijd om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt ze zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven, met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.”

Mijn mening
Ik heb een tijdje terug met veel plezier het eerste deel van deze serie gelezen (recensie) dus ik wou heel graag dit tweede deel ook lezen. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Het leest heerlijk weg en is lekker spannend.
Ik hou van (kunst)geschiedenis, dus dat je daar ook nog eens wat van meekrijgt bij de boeken van Manon Berns vind ik erg leuk. Achterin het boek wordt nog meer info gegeven over Monet en het Impressionisme.

Dit spannende avontuur leidt je van de Amsterdamse kunstveiling, naar Parijse musea, tot Giverny waar het huis en de tuinen van Monet zijn. De vier vrienden Storm, Jimi, zijn zusje Lara en hun Franse vriendin Juul zitten een kunstkartel wat prijsafspraken maakt over waardevolle kunstwerken op de hielen. Kunnen zij het geheim van Monet eerder ontrafelen dan die geslepen volwassenen? En zijn de verliefde gevoelens die Storm voor Juul heeft wederzijds?

Blockbusters: Het geheim van Monet is boeiend van begin tot eind. De jonge hoofdpersonen zijn stoer en staan hun mannetje en tijdens het lezen leer je ook nog wat over kunstgeschiedenis. Een mooie combi vind ik. Ik weet zeker dat deze boeken voor veel kinderen een laagdrempelige en avontuurlijke manier zijn om kennis te maken met de kunstwereld. Kom maar op met het derde deel! 🙂

Blockbusters 2 cover

Blockbusters: Het geheim van Monet
ISBN 9789020674941 – Uitgever: Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – Deel 2 uit de Blockbusters-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.