Hou je adem in – Holly Seddon

Hou je adem in - Holly Seddon

‘Nou, dat probleem is dan opgelost. Stap in.’ Hij glimlachte als een krokodil. En dat was dat. Amy had geen excuus meer en ze stapte in de auto.

Korte inhoud
“In Hou je adem in van Holly Seddon doet journaliste Alex Dale onderzoek naar de zaak Amy Stevenson, die als vijftienjarig meisje werd aangevallen en voor dood werd achtergelaten. De dader is nooit gepakt. Vijftien jaar later ligt ze nog altijd in coma. Alex en Amy zijn even oud en groeiden niet ver van elkaar op. Zowel privé als professioneel gaat het bergafwaarts met Alex, maar deze zaak lijkt haar redding te zijn. Ze stort zich erop, maar wanneer ze dieper graaft, raakt ze in gevaar.
Hou je adem in van Holly Seddon is meeslepend, spannend en overtuigt door de geloofwaardige en menselijke personages. Voor de lezers van Nicci French.”

Nuchtere Alex die de rotzooi van dronken Alex moest opruimen. Voor de zoveelste keer.

Auteur
“Holly Seddon groeide op in Devon en woont tegenwoordig in Amsterdam met haar echtgenoot en vier kinderen. Ze werkt als freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften.”

Mijn mening
In dit boek krijg je het verhaal mee vanuit journaliste Alex die een stuk wil schrijven over de al 15 jaar in coma liggende Amy, ze was ooit succesvol maar door haar drankprobleem weet ze zich amper staande te houden. Maar ook vanuit Jacob, een man die zonder dat zijn zwangere vrouw ervan weet dagelijks bij Amy op bezoek gaat in het ziekenhuis. Vanuit Sue, de moeder van Jake, het jeugdvriendje van Amy en ook vanuit Amy, je beleeft het moment waarop ze ontvoerd werd, maar krijgt ook haar verwarde gedachten, zonder tijdsbesef, mee die ze heeft terwijl ze in coma ligt.

Alle gezichtspunten maken het verhaal heel erg compleet en laten het echt tot leven komen. Het is niet alleen erg spannend, maar je leeft ook echt mee met de personages. Alle hoofdpersonen hebben hun eigen problemen en geheimen, met Amy als stille kracht in het midden. Wie heeft haar dit aangedaan? De dader is na al die jaren nog steeds niet bekend. Zal Alex haar leven weten te beteren? Zal de dader ooit gepakt worden? Zal Amy ooit nog wakker worden?

Hou je adem in is een meeslepende psychologische thriller over eenzaamheid, schuldgevoelens en geheimen, waarin pas op het einde alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Lekker spannend!

Hou je adem in 2

Hou je adem in
ISBN 9789026332395 – Uitgever: Ambo Anthos – 366 pagina’s – Verschenen: december 2015 – Originele titel: Try not to breathe – Vertaald door: Ernst de Boer en Ankie Klootwijk
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.