Frank en Bert op de fiets – Chris Naylor-Ballesteros

Hoi, ik ben Frank.
En dit is mijn beste vriend, Bert.

We willen vandaag gaan fietsen,
maar er is één klein probleempje.

Bert kan niet fietsen.

Korte inhoud 
“Frank en Bert gaan fietsen.
Er is alleen één klein probleempje:
Bert kan niet zo goed fietsen.”

Eerst gaat het best goed.
Maar dan begint Bert alle kanten
op te zwabberen…

Mijn mening 
Dit is het tweede boek over vriendjes Frank en Bert. Het eerste boek leenden we uit de bieb en die móést daarna ook in onze eigen prentenboekenverzameling komen, zo gek waren we er op!
Deze tweede is in ieder geval weer net zo kleurrijk om te zien!

‘Luister. Ik hou je vast, dan kan jij rustig
oefenen zonder te zwabberen.’

Dat kan toch niet fout gaan?

Frank en Bert willen gaan fietsen, maar er is één klein probleempje: Bert kan helemaal niet zo goed fietsen… Hij begint te zwabberen en dan laat hij een spoor van vernieling achter…
Gelukkig heeft Frank een briljant plan! Hij zal Bert goed vasthouden, zodat hij kan oefenen zonder te zwabberen. Maar dan laat hij toch los… Bert wil nooit meer fietsen! Misschien helpt nog één laatste briljante plan van Frank?

‘Kijk, Bert: een stoeltje op mijn fiets!
Dan kun jij lekker achterop, en ga ik fietsen.
Dat wordt geweldig!’ 

Wat een heerlijk prentenboek weer! Zoals ik al zei: heerlijk kleurrijk! We zijn hier helemaal weg van de gave knallende kleuren die er gebruikt zijn in de illustraties. Zéér aansprekend! En de illustraties zijn ook lekker grappig! Let bijvoorbeeld eens op die arme wasbeer…
En het verhaal over de twee allerbeste vrienden, die heel verschillend zijn, is ook weer om van te smullen. Vos Frank is ervan overtuigd dat Bert van hem moet leren fietsen, hij heeft briljante plannen, terwijl beer Bert vindt dat hij best al wel kan fietsen!
Ze moeten vooral naar elkaar leren luisteren en op elkaar leren vertrouwen… Ze kunnen van elkaar leren! En samen staan ze sterk, dat is een ding dat zeker is.
We hebben weer genoten van de twee dikke vrienden! En we hopen dat er nog meer grappige avonturen volgen! Wij houden van Frank en Bert!

Mijn benen bibberen
en ik moet echt eventjes gaan liggen.
Terugfietsen gaat me nooit lukken.

Frank en Bert op de fiets 
ISBN 9789025777180 – Uitgever: Gottmer Kinderboeken – 32 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Vertaald door: J.H. Gever – Illustraties: Chris Naylor-Ballesteros – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.