Bloedlink – Marianne & Theo Hoogstraaten

Bloedlink

Zijn handen beven licht als hij de envelop openritst en de inhoud eruit haalt. Hij heeft het zegel van het Genootschap meteen herkend, ook al is het drie jaar geleden dat hij voor het laatst contact heeft gehad met de andere leden ervan. […] ‘Nederlandse toeristes verdwenen bij Manoppello.’ […] ‘Het moment is daar.’

Achterflap
“Italië 2015
Julia en haar vriendin Vicky, die als backpackers door Italië trekken, verdwijnen in de onherbergzame Abruzzen.

Frankrijk 1206
Een groep kruisvaarders keert terug van de vierde kruistocht. Een van hen heeft daar de zweetdoek van Veronica met daarop de beeltenis van Christus gevonden. Hij neemt de doek mee voor zijn vrouw, maar helaas brengt het geschenk haar weinig geluk. Ze moet vluchten en haar man en kind achterlaten.

Bestaat er een mysterieus verband tussen deze twee gebeurtenissen?”

‘Volgens hem is het de zweetdoek waarmee een vrouw het gezicht van Christus heeft afgeveegd, toen hij, gebukt onder het kruis, door de straten van Jeruzalem liep.’

Auteurs
“Marianne en Theo hebben al zeven goedverkopende thrillers op hun naam staan. Twee van deze boeken, Lokvrouw en Machteloos, belandden op de longlist van de Gouden Strop. Hun thrillers munten uit in oorspronkelijkheid, gelaagdheid en actualiteit.” Bloedlink is hun achtste thriller.

Mijn mening
Ik hou van de thrillers van Marianne en Theo Hoogstraaten, maar ik hou nog meer van hun historische thrillers! Ik vond Evenbeeld echt heel erg goed en meeslepend (dat lees je hier). Dat boek ging over de Batavia, waar ik een band mee heb, en dit boek gaat zijdelings over de Lijkwade van Turijn, ook iets waar ik wat mee heb! Bijzonder. En gelukkig is ook deze thriller weer een topper van dit schrijversduo.

Je leest het verhaal van Emilia, wiens zus in Italië op vakantie was met haar vriendin en daar is verdwenen. Emilia gaat op zoek naar haar zus en doet dat met de hulp van journalist Luigi en van Antonio die voor een recherchebureau werkt. De politie is namelijk zo corrupt als maar zijn kan, dus daar hebben ze niets aan volgens Antonio. Maar er gebeuren rare dingen; de zweetdoek met het gezicht van Christus erop wordt gestolen uit de basiliek van het dorp, Manoppello, en er worden jonge vrouwen vermoord en op de trappen van de basiliek achtergelaten. Volgens Luigi bestaat er een verband tussen “Il Volto Santo”, Het Heilige Gelaat, en de ontvoering van Emilia’s zus en heeft dat te maken met religieuze fanatici. Maar Antonio vertrouwt Luigi niet en andersom. Op wie kan Emilia vertrouwen? En vindt ze haar zus nog levend terug?

En je leest het verhaal van de komst van “Il Volto Santo” naar Europa in het verhaal van Madeleine die leefde in het begin van de 13e eeuw. Haar man, een Kruisvaarder, brengt de zweetdoek in het geheim voor haar mee, hij heeft het gevonden bij de Lijkwade van Christus, die de Kruisvaarders mee naar huis, Frankrijk, hebben genomen. Madeleine weet alles van geneeskrachtige kruiden en weet daar veel mensen mee te helpen. Maar sinds de doek er is lijkt alles mis te gaan. Ze wordt beschuldigd van hekserij en moet vluchten. Zonder man en zonder kind…

Marianne en Theo Hoogstraaten hebben in Bloedlink heden en verleden weer levensecht neergezet en prachtig met elkaar weten te verbinden. De hoofdstukken die zich in het verleden afspelen zijn aangegeven met het Crime Compagnie schip, dus makkelijk te herkennen. De spannende zoektocht naar de vermiste meisjes in het heden wordt afgewisseld met de vlucht en het avontuur van Madeleine in het verleden. In allebei de verhalen speelt geloof een grote rol, geloof en wat daarvoor gedaan wordt, humaan of niet. Door de fijne vlotte schrijfstijl vloog ik door het van begin tot eind boeiende verhaal heen. Je blijft nog met wat vragen zitten, maar daar zeggen de auteurs over: “sommige mysteries kunnen beter mysteries blijven…” En ik heb mazzel, want Bloedlink is het eerste deel in een trilogie! Deel twee De Verleidsters verschijnt in april en de auteurs zijn al bezig met deel drie. Ik kan niet wachten!

Bloedlink
ISBN 9789461091574 – Uitgever: De Crime Compagnie – 300 pagina’s – Verschenen: september 2015 – Deel een uit een trilogie
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Bloedlink – Marianne & Theo Hoogstraaten

  1. Ik heb zelf ‘Een middag aan zee’ gelezen na een boekpresentatie van mr. Hoogstraaten himself. We hebben deze presentatie toen verplicht bij moeten wonen met school. Het merendeel van de groep vond er geen bal aan, maar ik vond het geweldig! 😀 Vond het zelfs al spannend om naar zijn promotiepraatje te luisteren! Helaas viel het boek me daarna wat tegen, maar dat komt denk ik vooral omdat ik torenhoge verwachten had 🙂

  2. Ik houd erg van thrillers, maar met historische thrillers ben ik nog onbekend. Ik heb echter niet heel veel met geschiedenis, maar dit boek lijkt mij wel erg interessant. Ja, je hebt mij met deze recensie wel nieuwsgierig gemaakt naar dit boek.

  3. Ik houd persoonlijk erg van thrillers, maar met historische thrillers ben ik nog onbekend. Hoewel ik geen grote fan ben van geschiedenis, heb je mij met deze recensie toch wel nieuwsgierig gemaakt. Ben heel benieuwd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.