De verleidsters – Marianne & Theo Hoogstraaten

De verleidsters

‘En jij? Ik heb wel over je gehoord. De mensen praten nu eenmaal over elkaar. Maar hoe je precies heet weet ik niet.’
‘Michelangelo. Michelangelo Buonarroti.’

Korte inhoud
Een korte vakantie in Rome verandert al snel in een nachtmerrie

2015
Er zijn twee brieven van Michelangelo verdwenen uit het Geheime Vaticaanse Archief. Korte tijd later wordt de beheerder van het Geheime Archief op gruwelijke wijze vermoord. Emilia raakt op een bizarre manier bij de zaak betrokken en wordt gegijzeld. Gaat ze het overleven?

1509
Mira wordt in nachtelijk Rome gesnapt tijdens het rollen van een beurs. In paniek slaat ze op de vlucht. In het atelier van Michelangelo vindt ze een schuilplaats. Waarom moet Mira per se van Michelangelo in het Vaticaan een paar schilderingen bekijken? En wat heeft dit te maken met de beruchte Borgia-paus Alexander VI?”

Zoek uit wie ze werkelijk is en voor wie ze werkt.

Auteurs
“Het auteursduo Marianne en Theo Hoogstraaten heeft inmiddels acht goedlopende thrillers op hun naam staan.
Altijd staan ze open voor nieuwe uitdagingen en voor hun laatste thrillers hebben ze dan ook een nieuwe formule gevonden. Zowel in Evenbeeld, Bloedlink als De verleidsters wordt een link gelegd tussen gebeurtenissen uit het heden en de historie. Personen uit het verleden worden tot leven gewekt en zijn bepalend voor de veelal bloedstollende afloop van een hedendaags verhaal. De recensies voor deze thrillers zijn lovend.
Marianne en Theo doen altijd uitvoerig research, o.a. op de plekken waar een verhaal speelt, voor De verleidsters bijvoorbeeld in het Vaticaan en de Engelenburcht in Rome.”

Mijn mening
Het is geen geheim dat ik fan ben van Marianne en Theo Hoogstraaten. Ik hou van hun boeken en dan met name van de laatsten die historie met heden aan elkaar linken. Deel 1 uit deze reeks, Bloedlink, las ik eerder dit jaar en daar was ik al erg enthousiast over (recensie) en ik kon dan ook niet wachten op dit tweede deel. Zeker na de boekpresentatie die ik ervan bijwoonde, waar Marianne en Theo gepassioneerd vertelden over dit boek en over hun research ervoor.

Nou, ze hebben me niet teleurgesteld! Ook dit verhaal is weer retespannend en zeer realistisch. Ik zat meteen weer helemaal in het verhaal. Het verhaal van Emilia die we al uit het vorige boek kennen, die een bezoek gaat brengen aan Luigi, ook uit deel 1, in Rome om uit te vinden of de prille gevoelens die ze voor elkaar hebben kunnen leiden tot meer. Daar raakt ze onverhoopt betrokken bij de zaak rond uit het Geheime Archief van het Vaticaan verdwenen brieven van Michelangelo die de geschiedenis op hun kop kunnen zetten, waar Luigi aan werkt.

En ook bij het verhaal in het verleden, over Mira(bella) en haar dochtertje Angelina die door het lot worden samengebracht met kunstenaar Michelangelo. Zij is op de vlucht voor de wet en hij heeft het niet zo op de Paus, “Zijne Schijnheiligheid”, dus neemt haar onder zijn hoede. Toch moet hij zijn opdracht, het beschilderen van de Sixtijnse Kapel, afmaken, al zet hij de schildering en de betekenis ervan naar zijn eigen hand.

Beide verhaallijnen, die perfect samenkomen op het einde (wel met ruimte voor een vervolg), zijn zeer realistisch en brengen de personages echt tot leven. Knap, want niet alleen Emilia en Luigi zie je voor je en wekken gevoelens bij je op, maar ook Michelangelo, niet zomaar iemand uit de geschiedenis. Ik vind het zo knap hoe deze auteurs het verleden zo mooi en beeldend tot leven weten te brengen, zonder dat het ergens te ingewikkeld of zwaar wordt, alsof het niets is… Het is duidelijk dat het vol passie en toewijding geschreven is.

Ik heb zo ontzettend genoten van dit zeer geloofwaardige verhaal vol spanning, actie, romantiek en historie en ik kan niet wachten tot het volgende deel verschijnt!

De verleidsters
ISBN 9789461091819 – Uitgever: De Crime Compagnie – 300 pagina’s – Verschenen: april 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

3 thoughts on “De verleidsters – Marianne & Theo Hoogstraaten

  1. Heerlijk als auteurs vol passie vertellen over hun eigen verhalen: kan me goed voorstellen dat je niet kon wachten om aan het boek te beginnen. Ik heb Theo Hoogstraaten ook ooit mogen ‘bewonderen’ in de bibliotheek, volgens mij toen ik in de brugklas zat, en zijn praatje heeft me toen nóg enthousiaster gemaakt over boeken (en het lezen ervan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.