Valentijnstip: De liefste kusjes zijn voor jou – Harmen van Straaten

De liefste kusjes zijn voor jou

Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven.
Wie zal ik een kusje geven?
Acht, negen, tien.
Krijg ik er een, misschien?

Achterflap
“Een boek om te zoenen

De liefste kusjes die ik ken
Van alle kusjes in mijn leven
Wil ik alleen aan jou geven
Want de liefste kusjes zijn voor jou
Omdat ik zoveel van je hou!

Terug van weggeweest De liefste kusjes zijn voor jou, geschreven en getekend door Harmen van Straaten. Maar dat is niet alles. Want aan dit vrolijke grote prentenboek is een cd toegevoegd waarop vier liedjes te beluisteren zijn. Gecomponeerd door Rutger de Bekker (o.a. de Vliegende Panters) en gezongen door de immer geliefde Jenny Arean. “

Maar mijn liefste kusjes geef ik mee
aan de vogels en de wolken
en de golven van de zee.
Weet je wat, ik stuur ze nou,
want die kusjes zijn voor jou!

Auteur & illustrator
“In 1987 illustreerde Harmen zijn eerste kinderboek en daarna heeft hij zo’n circa 400 boeken geïllustreerd.
Harmen schreef ruim 50 boeken voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot romans voor 15-jarigen en ouder.”

Mijn mening
Eerst word je verliefd op de tekeningen en zodra je begint met lezen op de tekst. Wat een ontzettend vertederend boek is De liefste kusjes zijn voor jou! Vertederend en grappig, want het jongetje wil niet van iedereen een kusje: “En dan is er ook nog tante Gerrie. GETVERDERRIE! Ze zoent heel erg nat en niet alleen dat.” Maar wel van mama om de pijn te verzachten en van papa om de angst weg te nemen. En als hij zijn beer een kusje geeft, verdwijnen de monsters onder zijn bed.

Allemaal herkenbare situaties, verpakt in een heel lief rijmend verhaal, wat ik erg fijn vind om voor te lezen. En na het verhaal komen er nog vier liedjes, waar je ook al verliefd op de teksten wordt. Eentje over het verhaal en drie heerlijk fantasierijke liedjes, over dromen, toveren en knuffelbeer die niet kan slapen. Het enige minpuntje vond ik de zang, ik blijk helaas geen fan te zijn van de stem Jenny Arean… Maar dat is natuurlijk enorm persoonlijk.

De liefste kusjes zijn voor jou, een prentenboek om verliefd op te worden! (helemaal in de sfeer van Valentijnsdag 😉 )

De liefste kusjes zijn voor jou 2
De liefste kusjes zijn voor jou

ISBN 9789047620990 – Uitgever: Rubinstein – 48 pagina’s – Verschenen: januari 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

2 thoughts on “Valentijnstip: De liefste kusjes zijn voor jou – Harmen van Straaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.