Grafstilte – Amanda Stevens

Grafstilte

In dat wervelende miasma meende ik een mensachtige vorm te ontdekken, het kronkelen van een rusteloze geest.
En toen realiseerde ik me dat het onderwaterkerkhof recht voor mijn deur lag.

Achterflap
Een verlaten stadje, een verzonken begraafplaats en een goed verborgen graf. Maar niets blijkt zo bedrieglijk als de rust in Asher Falls…

Als ze nog maar net bekomen is van de gruwelijke ervaringen bij haar vorige opdracht, wordt Amelia Gray gevraagd voor een nieuwe begraafplaatsrestauratie, ditmaal in Asher Falls. Maar vanaf het begin heeft ze het gevoel dat deze opdracht een dekmantel is en dat ze met een heel ander doel naar Asher Falls is gelokt. Een gevoel dat wordt versterkt wanneer blijkt dat er naast het te restaureren kerkhof nog een begraafplaats bestaat – diep verzonken op de bodem van een meer – en Asher Falls zelf zo goed als verlaten blijkt. Dan stuit ze op nog iets vreemds: één enkel graf – midden in een laurierbos en ogenschijnlijk liefdevol onderhouden. Waarom ligt dat daar? Al snel wordt haar duidelijk dat ze het nooit had mogen vinden. Ze heeft voortdurend het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden, en bovendien probeert iemand haar bang te maken. Blijkbaar heeft ze met haar ontdekkingen iets duisters opgerakeld…”

Er was iets ernstig mis in dit stadje.

Auteur
“Amanda Stevens groeide op in de Ozarks, een gebied dat bekendstaat om zijn meren, bergen en – wat voor haar ontwikkeling veel belangrijker bleek – een sterke hang naar folklore en bijgeloof. Nadat Amanda in de jaren tachtig tot de conclusie was gekomen dat een carrière bij de Amerikaanse belastingdienst toch niet helemaal was wat ze in gedachten had, ging ze Engelse taal- en letterkunde studeren aan de universiteit van Houston. Niet lang daarna verscheen haar eerste boek.

Vele jaren en boeken later, en op zoek naar een inspiratie voor een nieuw project, las Amanda iets over een zeldzaam beroep: het restaureren van oude begraafplaatsen. Dit trok onmiddellijk haar aandacht, en gecombineerd met haar voorliefde voor thrillers en spookverhalen was het fundament voor de Dodenrijk-trilogie snel gelegd.” Grafstilte is het tweede deel in de serie.

Mijn mening
Vorig jaar las ik het eerste deel van de Dodenrijk-serie, De Crypte (recensie), en daar was ik helemaal weg van. Dus toen ik erachter kwam dat er een tweede deel was uitgekomen bij Harper Collins, wist ik dat ik die móést lezen!

Net als het vorige deel wordt je vanaf de eerste pagina van het boek in het magische, griezelige, superspannende en romantische verhaal gezogen. Dit boek wilde ik het liefst in één keer uitlezen, maar eigenlijk ook weer niet, want ik wou niet dat er een eind aan kwam!

Amanda Stevens weet alles zo te beschrijven dat je je in het verhaal waant, naast de hoofdpersoon. Je voelt de onheilspellende sfeer en de rillingen lopen je over de rug. Ondanks dat het fictie is, een spookverhaal, is het verhaal onwijs realistisch neergezet, net als de intrigerende hoofdpersoon Amelia Gray.
Zij kan geesten zien en heeft van haar vader geleerd ze te negeren en vooral niet met mensen om te gaan die door geesten omringd zijn. Maar Asher Falls, waar ze de opdracht heeft om de begraafplaats te restaureren, is een spookstad waar niet te ontkomen is aan de duistere krachten die aan haar trekken.

In dit tweede deel van de Dodenrijk-serie kom je weer meer te weten over Amelia en haar verleden. En volg je de strijd van haar hart, wat bij Devlin ligt, maar ook naar Thane Asher verlangt…

Ik verlang naar meer. Deze boeken zijn zó goed en zó lekker! Spanning en romantiek, de perfecte combi. Ik wil zó graag deel drie lezen! Ik zou het liefst meteen doorlezen. Maar eigenlijk ook weer niet 😉

Grafstilte2
Grafstilte

ISBN 9789402703207 – Uitgever: Harper Collins Holland – 384 pagina’s – Verschenen: september 2015 – Originele titel: The kingdom – Vertaald door: Karin de Haas – Deel 2 van de Dodenrijk-serie
Bestel je dit boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Grafstilte – Amanda Stevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.