Bartje Boemboe: authentieke Indonesische gerechten

Bartje Boemboe

In dit boek presenteren wij 10 menu’s. Met deze menu’s helpen wij je om de gerechten zo goed mogelijk bij elkaar te laten passen en om de smaken het best tot zijn recht te laten komen. Veel van de gerechten komen uit de overlevering van onze oma’s via getypte boekjes en snel opgeschreven recepten.

Achterflap
“Boemboe’s zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe maken Bart en Jojo boemboe’s volgens de recepten van hun oma’s: geurig en puur en zonder kunstmatige toevoegingen. De familierecepten gaan terug tot moeders, oma’s en zelfs overgrootmoeders. Natuurlijk zijn deze door de jaren aangepast; verfijnd en verbeterd. Daarnaast hebben Indische vrienden recepten aangedragen en door het reizen naar Java, Lombok en Balie werden nieuwe recepten ontdekt. In dit fraai vormgegeven kookboek geeft Bartje Boemboe een aantal recepten gebaseerd op de overheerlijke boemboe’s. De boemboe’s kunnen worden besteld via de website maar in het boek wordt uiteraard ook verteld hoe je ze zelf kunt maken. Net als op de website worden complete menu’s gepresenteerd en de vele tips en adviezen maken het een compleet geheel.”

Selamat Makan!

Rendang en Ayam Boemboe Bali
Rendang, Ayam Boemboe Bali en Pisang Goreng

Auteurs
Op de website van de uitgever, Aerial Media Company, staan leuke uitgebreide profielen van Bart en Jojo.
“Al enige tijd verkopen Bart en Jojo eigengemaakte boemboe’s via internet en sinds januari 2015 is de eigen fysieke winkel in Amsterdam geopend.”
Bart Eijken
Jojo Keller

Daging Krensengan
Daging Krensengan

Mijn mening
Toen ik het persbericht van dit kookboek kreeg was ik meteen verliefd. Het zag er zo mooi uit. Mijn moeder en ik houden van dit soort Indonesische kookboeken, waar niet alleen gerechten in staan, maar ook familieverhalen. Ik wilde dit boek dus graag bespreken op mijn blog, maar een kookboek, hoe doe je dat? Dus ik heb mams gevraagd of ze, als ik het boek zou aanvragen, er wat gerechten uit zou willen maken zodat we een “totaal” oordeel konden vellen. Dat wilde ze wel!

Bartje Boemboe binnenkant
Toen ik het boek binnenkreeg bleek dat het in het echt nog mooier was dan ik dacht. Mooi stevig mat papier, vele prachtige foto’s, mooie familieverhalen, veel tips en tricks en uitleg over de verschillende ingrediënten. Superaantrekkelijk. En al die Indische termen voelen voor mij als thuiskomen. Die heb ik mijn hele leven al meegekregen van mijn Indische opa en oma en uiteraard van mijn Indische moeder. Het leuke is dat ik dus veel gerechten al wel ken en al vaker gegeten heb, maar in ieder kookboek is het toch net weer anders bereid, waardoor het ook weer anders smaakt. Goed excuus voor mijn moeder om véél verschillende kookboeken te hebben en wij genieten mee 😉 (ik ben een slechte Indo, ik kook namelijk zelf niet!)

Bereiden
Je kunt de boemboe’s voor de gerechten bestellen bij Bartje Boemboe, of in de winkel in Amsterdam kopen, of je kunt (zoals mama gedaan heeft) zelf de boemboe’s maken, want de recepten zijn gewoon compleet. En ze zijn makkelijk te volgen, heldere taal en goed uitgelegd.
Mams heeft nu drie keer voor ons gekookt uit Bartje Boemboe en het was drie keer genieten! En moeilijk kiezen, want er staat zóveel lekkers in! Toen ik het boek aan mama gaf, zat hij dan ook vol post-its, haha. We zullen in de toekomst zeker nog vaker iets uit dit kookboek voorgeschoteld krijgen, want het is een aanwinst voor “onze” Indische keuken.

Aerial Media Company bedankt voor dit prachtige boek! Bartje Boemboe bedankt voor deze heerlijke recepten! En speciale dank aan mijn mama Marijolijn voor het koken van al deze heerlijke gerechten!

Rempahballetjes, Sambal Goreng Buncis en Dadar Gulung
Rempahballetjes, Sambal Goreng Buncis en Dadar Gulung

Bartje Boemboe: authentieke Indonesische gerechten zoals onze oma’s ze maakten
ISBN 9789402600834 – Uitgever: Aerial Media Company – 184 pagina’s – Verschenen: december 2015
Als je het boek via deze link bij Bruna koopt, krijg ik er een kleine vergoeding voor…

One thought on “Bartje Boemboe: authentieke Indonesische gerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.