De zoektocht van papa Zeepaardje, Leespluim januari

De zoektocht van papa zeepaardje

Papa Zeepaardje heeft tien baby’s.
Toch telt hij er maar negen […]
Waar is het laatste babyzeepaardje?
Papa Zeepaardje gaat zoeken.
Help jij mee?

Korte inhoud
“Papa Zeepaardje is één van zijn tien babyzeepaardjes kwijt. Hij zoekt achter het koraal, in de schelp en onder de stenen. Maar hij vindt vooral heel veel andere dieren. Kun jij ze tellen? En vind jij het tiende babyzeepaardje?

Een vrolijk zoek- en telboek over papa Zeepaardje en zijn één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien babyzeepaardjes. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema.

‘Volgens mij zit hij in deze grot,’
zegt papa Krab.
Papa Zeepaardje kijkt in de grot,
en hij ziet…

Leespluim
Ik heb me dit jaar voorgenomen om elke maand het prentenboek dat de Leespluim van die maand heeft gewonnen te bespreken op mijn blog. Ik hou van kinderboeken en vind (voor)lezen héél belangrijk voor kinderen, dus een mooie manier om er iedere maand aandacht aan te besteden.
Wie weet brengt het jullie op een voorlees-idee!

Wat is de Leespluim?
“De KIDDO-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.”
Op de website vind je alle informatie en iedere maand het bekroonde boek.

Mijn mening
Wat een leuk en lief prentenboek is dit! Het boek is kleurrijk, leerzaam en door de flapjes erg speels. Kinderen leren tellen van één tot tien en ze leren over zeedieren en hun kleintjes. Wat het natuurlijk ook bijzonder maakt is dat boeken meestal over moeder en haar kindjes gaan, maar in dit geval over een papa en zijn kleintjes, want: bij zeepaardjes draagt het mannetje de embryo’s in zijn buidel!
Het boek is gemaakt van stevig en glad papier, kinderhandjes-bestendig. Enige nadeel wat wij ondervonden is dat de flapjes niet heel stevig vastzitten. Dreumeslief (-stout) had er algauw twee in zijn handen… Hopelijk gewoon een foutje bij mijn exemplaar, want mijn ervaring is positiever met flapjesboeken (van Clavis).
Ben je op zoek naar een leuk prentenboek voor een peuter, vrolijk en leerzaam? Dan is De zoektocht van papa Zeepaardje een aanrader!

De zoektocht van papa Zeepaardje
ISBN 9789044822809 – Uitgever: Clavis – 26 pagina’s – Verschenen: december 2014 – Illustraties: Anita Bijsterbosch
Koop je het boek via deze link bij Bruna, dan krijg ik er een kleine vergoeding voor…

0 thoughts on “De zoektocht van papa Zeepaardje, Leespluim januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.