Blogtour: Sky – Ellen Lina

Sky

… ik heb gefaald, ik ben mislukt. Als vader sowieso, maar ook als man, als persoon. Ik heb Sky en Elisa laten vallen, en dat dit moest gebeuren om me met mijn neus op de feiten te drukken, is nog het meest triest van alles.

Achterflap
“De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was.

Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement. Wanneer ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Wanneer Sky uiteindelijk contact zoekt met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky’s mentrix komt met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in Elisa’s leven, en de verschillen tussen hen blijken groter dan ooit.”

‘Je bent de enige met wie ik alles wil, Julian,’ fluister ik. ‘Maar ook de enige met wie ik niks kan.’

Auteur
Ellen Lina (Arnhem 1983) volgde na de middelbare school de PABO en werd docente op het MBO. Vanwege het werk van haar man, die piloot is, woont ze sinds enige jaren in Willemstad op Curaçao, maar ze hoopt binnen niet al te lange tijd terug te keren naar Arnhem. Ze heeft twee zoontjes, Lewis en Miles. Eerder verscheen van Ellen Lina Vasthouden! en het aangrijpende Ooit zal ik je weer zien.
Op de website van de uitgever staat een interview met Ellen Lina, erg leuk om te lezen.

Mijn mening
Eerder las ik van Ellen Lina Ooit zal ik je weer zien (recensie), oprecht één van de mooiste romans die ik ooit las, een dikke 5* waard. Mijn verwachtingen van Sky waren dus torenhoog en ik vond het best heel spannend om aan dit boek te beginnen.

De cover geeft al een goede start, die vind ik prachtig. Als je het boek gelezen hebt snap je ook meteen de betekenis van het vogelkooitje, erg mooi gekozen. En dan het verhaal…
Ik zit in een enorme (lees)dip, waardoor het me echt veel moeite kost om te lezen, zelfs supergoede boeken, erg lastig. Maar weet je, in dit geval denk ik het om, want: doordat het me niet lukte om aan één ruk door te lezen heb ik extra lang(zaam) van Sky kunnen genieten! Wat baalde ik dat ik het boek uit had zeg. Al tijdens het lezen had ik een “bookhangover” gevoel; wat moet ik in hemelsnaam hierna gaan lezen?? Dit boek is zó goed! Ik weet niet hoe Ellen het doet, maar ze heeft het weer geflikt. Sky wist me meteen te grijpen en liet me niet meer los.

Doordat je van het verhaal van Elisa en Sky niet alleen het heden meekrijgt, maar ook het verleden én er ook nog een paar hoofdstukken vanuit het perspectief van Julian geschreven zijn, worden alle belangrijke kanten van het verhaal tot leven gebracht en leer je de hoofdpersonen echt goed kennen. Ellen heeft de gave om ervoor te zorgen dat je alles écht meebeleeft met haar levensechte hoofdpersonen, alle emoties komen keihard bij je binnen. Ik zat echt diep ín het verhaal, het heeft me zo geraakt. Ik kan dus wel zeggen dat Sky heeft voldaan aan mijn hoge verwachtingen, of eigenlijk dat Ellen mijn verwachtingen zelfs heeft overtroffen!

Ellen Lina heeft met de onderwerpen tienermoederschap, hoogbegaafdheid en sexting op fenomenale wijze een aangrijpend, levensecht en gewoonweg fantastische roman neergezet (sorry, ik ben een beetje enthousiast 😉 ). Ik kan Sky iedereen aanraden! Weer een dikke 5* waard wat mij betreft!

P.S.: Ik trap met deze recensie de blogtour rond Sky af! Wil je weten of de andere deelnemers er net zo weg van zijn als ik? Neem dan de komende weken een kijkje op hun blog:

Sky blogtour
P.P.S.: Tevens is Sky boek van de maanden oktober en november bij Jenny en mij. Haar recensie lees je binnenkort hier.

Sky
ISBN 9789086602964 – Uitgever: Ellessy Relax – 328 pagina’s – Verschijnt 7 november 2015

10 thoughts on “Blogtour: Sky – Ellen Lina

  1. Ahhhh wat vind ik het fijn om zo’n mooie recensie over Ellen’s SKY te lezen. Dit boek heeft gewoon een speciaal plekje in mijn hart! En het was zo geweldig om haar en jullie te ontmoeten. En dat gaat vast nog eens gebeuren. Heerlijk! Kan niet wachten op haar volgende boek! 😉 Morgen komt mijn recensie online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.