Ooit zal ik je weer zien – Ellen Lina

Ooit zal ik je weer zien
ISBN 9789086602407
Uitgever: Ellessy
335 pagina’s
Verschenen: november 2013

“Hoe moet je verder gaan met leven, wanneer je zoiets afschuwelijks hebt meegemaakt dat het schuldgevoel bijna ondraaglijk is? Wanneer je jeugdliefde daardoor zodanig is veranderd, dat een toekomst samen onmogelijk lijkt? Wanneer je eigenlijk het liefst helemaal niet meer had geleefd? De achtentwintigjarige Julia van Doorn heeft niks meer op de rit, en haar verloofde Sean al helemaal niet. Een alcoholverslaving en huiselijk geweld drijven de twee in rap tempo uit elkaar. Het tij lijkt te keren wanneer Julia de integere Ryan ontmoet, al heeft ze wel het idee dat ze hem ergens van kent. Sean zakt ondertussen steeds verder af en wanneer hij in de gaten krijgt dat Julia en Ryan contact hebben, komt uiteindelijk het onmogelijke bovendrijven. Het stelt Julia voor een keerpunt in haar leven, maar is ze er aan toe om haar verleden los te laten? Volg Julia in haar zoektocht naar nieuw geluk, zelfstandigheid en de warmte van een familie. Maakt ze de juiste keuzes, volgt ze haar hart? Eén ding is in ieder geval zeker, oude liefde roest niet. Nooit.”

Ellen Lina (1983) is geboren in Arnhem, getrouwd, is moeder van een zoon en zwanger van de tweede. Ze is een echte reisfanaat en woont momenteel op Curaçao. De U.S.A. heeft haar altijd geïnspireerd, haar debuut Vasthouden! speelt zich dan ook af in Los Angeles, Ooit zal ik je weer zien speelt zich wel in Nederland af.

Tip: Op Boekenbijlage.nl staat een leuk interview met Ellen.

 “In deze toestand moet ik me vooral op mijn relatie met Sean blijven richten. Ik moet te allen tijde positief blijven, ik mag mezelf niet verliezen. Ik ben het aan Sean verplicht om bij hem te blijven en voor hem te zorgen, mijn hele verdere leven lang.”

Julia en Sean zijn al vanaf jongs af aan een stel, ze zijn naast elkaar opgegroeid. Zij en Sean en zijn tweelingbroer Jake waren onafscheidelijk en hun ouders waren beste vrienden. Sean is Julia’s beste maatje en haar eerste en enige grote liefde.
Maar een jaar geleden is er iets heel ingrijpends gebeurd waardoor Sean een drankprobleem heeft ontwikkeld en hij erg agressief kan zijn tegen Julia. Ze praten niet meer, hij heeft haar zelfs een tijd lang genegeerd. Julia weet nooit in wat voor bui ze hem zal aantreffen als ze thuiskomt. Er is niks van hun oude vertrouwde liefde over.
Op een avond laat ze zich overhalen door haar beste vriendin Tess om wat te komen drinken in een bar. Daar heeft de eeuwige flirt Tess al gauw een man op het oog. Hij is in gezelschap van een vriend die erg geïnteresseerd lijkt in Julia, maar ook erg terughoudend is. Als de mannen, Sem en Ryan, bij de vriendinnen aan het tafeltje komen zitten blijkt het wonderwel te klikken tussen Tess en Sem en Julia en de knappe Ryan. Het is alsof ze elkaar al jaren kennen. Maar Julia voelt zich schuldig tegenover Sean en neemt de benen.

 “Ik zie Ryan met gebogen hoofd staan onder het afdak. Het is beter zo, Julia, spreek ik mezelf toe. Echt. Hij richt zijn hoofd weer op en kijkt me aan. Weer dat gevoel, ik kén hem.”

Bij thuiskomst escaleert de boel, Sean is nog nooit zo ver gegaan, heeft Julia nog nooit echt pijn gedaan, maar nu gaat hij een grens over. Als ze wanneer hij nuchter is dan eindelijk een echt gesprek hebben vertelt hij Julia dat hij drinkt om te vergeten. Dat hij geen plezier in het leven mag hebben van zichzelf. Hij belooft nu echt minder te gaan drinken en aan hun relatie te gaan werken. Helaas gaat het die avond toch weer compleet mis en besluit Julia om tijdelijk bij haar vriendin Tess te gaan wonen.
Tess heeft ondertussen een relatie met Sem, dus het is onvermijdelijk dat Julia Ryan weer tegen het lijf loopt. De chemie tussen hen bestaat nog steeds en Julia wordt verliefd op hem, al wil ze daar niks mee doen omdat ze nog altijd hoopt dat zij en Sean het zullen redden samen. Ryan is ook gek op haar en hij zegt haar dat hij altijd op haar zal blijven wachten. Tot die tijd zullen ze gewoon vrienden proberen te zijn.
Op haar verjaardag komt het tot een confrontatie tussen Julia, Ryan en Sean en als gevolg komen er een hoop opgekropte emoties tot uitbarsting…

“‘Waar ging dat over?’ Ik sla zijn hand van mijn rug af. ‘Jij wist wie hij was toen je hem zag staan, terwijl ik dacht dat jij hem niet kende. Wat is hier aan de hand?’ roep ik. ‘Wie bén jij?’”

Ooit zal ik je weer zien is een prachtig, zeer realistisch, romantisch maar ook heftig verhaal over verlies, rouw en weer willen leven en liefhebben. Ellen Lina heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor je in het verhaal gezogen wordt en het meebeleeft alsof je erbij aanwezig bent en de hoofdpersonen persoonlijk kent.
Door de brieven van Julia’s moeder die ze heeft geschreven aan haar dochter vanaf haar geboorte en die je tussendoor te lezen krijgt, krijg je een beeld van hoe hecht de band tussen Julia en Sean als kinderen al was en hoe het uiteindelijk tot een verloving leidde. Daardoor begrijp je ook beter waarom Julia zo blijft vechten voor haar relatie met de drinkende en gewelddadige Sean.
Ondanks dat je niet meteen weet wat, is vanaf het begin van het boek duidelijk dat er iets heel ingrijpends gebeurd is in hun leven, iets waar Sean zich voor afsluit door te vluchten in drank en Julia door maar door en door te gaan en zich af te sluiten voor haar eigen (schuld)gevoel.
Ik moest dit boek gewoon in één ruk uitlezen, kon het niet wegleggen. Het verhaal houdt je helemaal in zijn greep en de emoties van de hoofdpersonen komen flink bij je binnen. Mij kost het gewoon moeite om in een nieuw boek te komen omdat het verhaal nog zo door mijn hoofd speelt.
Ik kan de woorden niet vinden om goed te beschrijven hoe geweldig ik dit boek vind, maar ik vind Ooit zal ik je weer zien oprecht één van de mooiste, maar ook heftigste liefdesverhalen die ik ooit gelezen heb.
Lees dit boek, je zult er geen spijt van krijgen!

foto

11 thoughts on “Ooit zal ik je weer zien – Ellen Lina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.