Blogtour: Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

Gevaarlijk spel2
Achterflap

Uit niets blijkt dat ze op kantoor is geweest. Onderweg naar het parkeerdek komt ze niemand tegen. Ze kijkt nog een keer om zich heen, start de auto en rijdt weg.

“Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. GedrieΓ«n volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.”

Helse pijn in haar hoofd, stekend en bonkend, alsof iets te groot is en naar buiten wil. Ze stopt met hoesten. Stilte, absolute stilte om haar heen. Waar is ze? Is ze alleen?

Auteur
“Liesbeth van Kempen was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Gevaarlijk spel is haar thrillerdebuut.”

Mijn mening
Op de Zomer BBB van VBK Uitgevers heb ik Liesbeth vol enthousiasme horen vertellen over het tot stand komen van haar debuut Gevaarlijk spel. Ik had de titel al genoteerd toen ik de najaarsaanbieding van de uitgeverij bekeek en na het verhaal van Liesbeth wist ik helemaal zeker dat ik deze debuutthriller wilde lezen. Erg leuk dus dat ik mee mag doen aan de blogtour! Op de social media kanalen van De Fontein zul je de recensies van de andere deelnemers ook voorbij zien komen.

Gevaarlijk spel is een boek wat je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt. Neem er de tijd voor, want als je eenmaal begint wil je liever niet meer stoppen voor je weet hoe het afloopt.
Het boek begint met een cursief fragment, waarin duidelijk wordt dat er iemand ontvoerd is. Die cursieve fragmenten blijven terugkomen en maken het verhaal nog spannender. Het lijkt om de ontvoerde Margot te gaan, maar tot het einde van het verhaal blijft het spannend en blijf je twijfelen.

Duidelijk is wel dat Louise, vriendin Suzan en Louises broer Rob hun handen in een wespennest steken als ze op zoek gaan naar Margot.
Gevaarlijk spel is een superspannend verhaal, waar je door de fijne schrijfstijl van Liesbeth doorheen sjeest en waarin veel meer speelt dan je oorspronkelijk denkt… Heel erg knap gedaan van de auteur. Daarnaast heeft ze ook nog eens hele sympathieke hoofdpersonages neergezet en een leuke liefdesontwikkeling, wat wil je nog meer?
Een meer dan geslaagd thrillerdebuut! Ik verlang naar meer van Liesbeth van Kempen!

Gevaarlijk spel
Gevaarlijk spel
ISBNΒ 9789026137655 – Uitgever: De Fontein – 303 pagina’s – Verschenen: augustus 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

9 thoughts on “Blogtour: Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.