Blogbom: Kapot – Carry Slee (+ winactie!)

Kapot2
Achterflap

Als Julia uit school thuiskomt hoort ze het geschreeuw, de dreigende stemmen.

“Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.

Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.”

Julia gaat op haar bed zitten. Wat gebeurt er toch allemaal? Alles is veranderd.

Auteur
“Carry Slee is een van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van Nederland. Van haar boeken zijn inmiddels bijna vijf miljoen exemplaren verkocht.” Na ruim tien jaar is er met Kapot weer een 12+ roman van Carry Slee verschenen. (zie ook de website van Carry Slee)

Mijn mening
Vroeger, toen ik nog de doelgroep was πŸ˜‰ , heb ik met veel plezier de indringende verhalen Pijnstillers en Spijt van Carry Slee gelezen. Ik was dus erg benieuwd naar deze nieuwe 12+ roman van haar hand en heel blij dat ik mee mag doen aan de “blogbom” van de uitgeverij vandaag op de verschijningsdatum!

Met Kapot heeft Carry zich naar mijn mening weer prima in de belevingswereld van de hoofdrolspelers, tieners, weten in te leven.
De twee hoofdpersonen, Julia (14) en haar broer Thijs (15), zijn levensecht en naar ik vermoed herkenbaar voor alle tieners die dit boek zullen lezen. Echte pubers met hun vrienden-, school- en liefdes-sores. Daarnaast krijgen ze te maken met, helaas ook voor veel kinderen een herkenbare situatie, de vechtscheiding van hun ouders, waar ze middenin komen te zitten aangezien de moeder erg aan Julia hangt en de vader aan Thijs. Wat er voor zorgt dat de twee die altijd twee handen op één buik waren (samen in een bandje) lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het verhaal wist me zo te raken dat ik echt naar werd van hoe onvolwassen de ouders zich gedragen. Hoe erg ze de kinderen beΓ―nvloeden, ze aan zich weten te binden, ze in tweestrijd laten verkeren en alles naar hun hand willen zetten. Ik voelde me zo boos! Dat doe je een kind toch niet aan? Al die woede en wrokgevoelens. Bah.
Het is duidelijk dat ik Kapot een meeslepend verhaal vond! Ik vind het weer een Carry Slee-topper.

Ter ere van het verschijnen van Kapot is er een aflevering Carry Slee TV gemaakt, met o.a. een interview met Carry en stukjes boektrailer:

Winnen
Ben je nieuwsgierig geworden naar Kapot? Dan heb je mazzel! Ik mag van de uitgeverij één exemplaar weggeven!

Wat moet je doen?

 • Je volgt mijn blog op één of meer van de mogelijke manieren (FB/ Twitter/ WordPress/ Bloglovin/ Mail)
 • Je laat een reactie achter onder dit bericht
 • Als je lief bent πŸ˜‰ deel je de winactie op je social media (niet verplicht)

De winactie loopt t/m dinsdag 15 september, woensdag 16 september zal ik de winnaar bekend maken onder dit bericht en contact opnemen met hem/haar.

De winactie is afgelopen en de winnaar is bekend. Gefeliciteerd Lize! Je hebt een mail ontvangen.
Bedankt voor het meedoen en delen allemaal! X

Kapot
Kapot
ISBNΒ 9789048826575 – Uitgever: Carry Slee (Overamstel) – 272 pagina’s – Verschenen: 9 september 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

45 thoughts on “Blogbom: Kapot – Carry Slee (+ winactie!)

 1. Wat heb ik vroeger veel leesplezier aan haar boeken beleefd! Spijt! en Pijnstillers moeten wel één van mijn favorieten zijn geweest. Stiekem wil je dan deze ook weer lezen, ook al val je allang niet meer onder de doelgroep.

 2. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn tienerdochter. Ze houdt niet van lezen, tenzij het boek haar pakt. Dus hoop dat dit zo’n boek is!

 3. Leuk een nieuwe Carry Slee. Na de indrukwekkende boeken als Spijt en Pijnstillers waardoor mooie gesprekken met mijn kids tot stand kwamen. Zijn zij hier heel benieuwd naar. Ik maak dan ook graag voor mijn kinderen kans op het boek, Kapot.

 4. Ik heb vroeger ook genoten van de boeken van Carry en nu stiekem nog weleens! Ik heb de boeken voor kinderen, tieners en volwassenen gelezen en ben ook erg benieuwd naar dit boek!

 5. Vroeger veel Carry Slee boeken gelezen.Laatst het boek ‘Spijt’ gekocht voor zoonlief.Hij heeft het in één middag uitgelezen!Dit boek zou ik dolgraag voor hem willen winnen.Door het onderwerp, maar vooral omdat hij gek is op lezen πŸ™‚

 6. Lieve judith als ik het kon had ik zeer zeker deze actie gedeeld, maar ik heb geen social media. Ik ben een trouwe bezoeker via het Internet hihi.. blij om te zien dat je weer wat artikeltjes plaatst!

 7. Hee!
  Wat super tof! Ik ben al vanaf kleins af aan dol op de boeken van carry slee, en nu ik 16 ben ook nog! Ze zijn zo mooi, en het is zulke realiteit!
  Ik volg je op wordpress πŸ™‚

  Ik zou het boek erg graag lezen en reviewen op mijn blog..
  het lijkt me wederom een geweldig mooi boek!!

  Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.