Onverminderd – Rebecca Yarros

Onverminderd2
Achterflap

Twee legerofficieren in blauwe uniformen stonden op de stoep, met hun petten in hun handen. Mijn maag maakte een buiteling.
Nee. Nee. Nee.

“Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?”

‘We doen het rustig aan totdat jij meer wilt. Ik vind het verschrikkelijk dat je me afwijst. Daarom waarschuw ik je: ik blijf het proberen. Tot in de onenigheid.’

Auteur
“Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade, koffie en Paleo. Naast het feit dat ze een moeder is, militaire vrouw en blogger, kan ze nooit kiezen tussen Young Adult en New Adult, zo schrijft ze allebei. Ze is afgestudeerd aan Troy University, waar ze Europese geschiedenis en Engels studeerde, maar nog steeds houdt ze hoop op een acceptatie brief van Zweinstein.”

Mijn mening
Ik mocht dit boek al een hele tijd terug lezen als manuscript en mocht een quote aanleveren, zo bijzonder! En wow wat een verhaal…

Het leven van de 20-jarige Ember, haar 17-jarige zusje April, 7-jarige broertje Gus en hun moeder June stort volledig in op de dag dat ze horen dat hun man/vader, een luitenant-kolonel, gesneuveld is in Afghanistan.
Met deze intrieste boodschap begint het verhaal, dus je zit meteen al met tranen in je ogen. En die tranen raak je gedurende dit indringende verhaal ook bijna niet meer kwijt kan ik je vertellen. Wat een achtbaan! Intens verdriet, woede, rouw, maar ook ontluikende gevoelens en zinderende romantiek.
En wat een bewondering krijg je voor de hoofdpersoon Ember, die de zorg voor haar zusje en broertje op haar schouders krijgt, omdat moeder compleet instort. Ze wordt gedwongen om in één klap volwassen te worden en ruimte voor haar verdriet lijkt er niet te zijn. Maar dan komt Josh Walker om de hoek, de ijshockeycoach van Gus… Oefffffff….

Van begin tot eind tranen in mijn ogen én rode oortjes bij dit hartverscheurende en supersexy verhaal.

Ik vind Onverminderd een absolute NA topper en een dikke vette aanrader! Dit realistische verhaal met zijn sympathieke hoofdpersonen grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los. Dus: lees dit boek! 🙂

Onverminderd
Onverminderd
ISBN 9789401905039 – Uitgever: Zomer & Keuning – 304 pagina’s – Verschenen: 15 september 2015 – Originele titel: Full measures – Vertaald door: Marcel Hagedoorn
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Onverminderd – Rebecca Yarros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.