Getelde dagen – Siska Mulder

Getelde dagen
Samenvatting

Hij ziet het gebeuren.
Ze aarzelt niet en springt.

Remie is al jaren gelukkig getrouwd met Laurens. Zij is succesvol architecte, hij politicus. Met hun twee kinderen wonen ze in een luxe villa. Een perfect leventje zou je denken, maar de zeepbel spat uit elkaar als Remie erachter komt dat Laurens vreemdgaat. Ze schopt hem het huis uit en dat is het begin van een hevige strijd.
Maar als de kinderen op een verjaardagsfeestje verdwijnen en ontvoerd blijken, komen Remie en Laurens in hun wanhoop weer nader tot elkaar. Zou hun huwelijk nog een kans hebben? Of is er al teveel stukgemaakt?

‘Pelle en Alex zijn weg.’
Nu kan ze de tranen niet meer tegenhouden.
‘Hoe bedoel je: weg?’
‘Ze zijn meegenomen door een clown. In het bos.’

Auteur
“Siska Mulder (1971) is schrijver en journalist. Ze werkt voor diverse tijdschriften. Ze debuteerde met de roman Zus; daarna verscheen haar thriller Doof. Beide werden positief ontvangen door de pers. Na Delphine is haar derde boek, dat is overladen met lovende recensies en lezersreacties, en werd genomineerd voor de Gouden Strop. Met zachte hand werd al evenzeer geprezen door critici en lezers.” (www.boekerij.nl)

Mijn mening
Alleen al door de knallende cover stond dit boek op mijn wensenlijst, geweldige kleur! Ik heb de mazzel gehad Getelde dagen te mogen lezen voor het I <3 lezen review team van Boekerij en daar ben ik heel blij mee, want niet alleen de cover en korte inhoud zijn geslaagd, het hele boek was dat.

In eerste instantie denk je na het lezen van het eerste hoofdstuk, “Dag 0”, al een beetje te weten hoe het verhaal afloopt, het verhaal dat je vervolgens vanaf dag 71 aftellend naar dag 0 te lezen krijgt. En zelfs halverwege het boek denk je “ok, wat valt er nu verder nog te vertellen?”. Nou, genoeg kan ik je zeggen! Geweldig gedaan van de auteur, want je zit steeds op het verkeerde spoor. Ik ging helemaal mee in de liefde, de haat en de wraakgevoelens tussen de hoofdpersonen en hun wantrouwen jegens iedereen om hen heen. Doordat de verhaallijn wisselt tussen “hij” en “zij” krijg je een kijkje in het hoofd van zowel Laurens als Remie, wat het verhaal extra spannend maakt. Want al denk je alle informatie te krijgen…

Getelde dagen is spannend van begin tot eind en een zeer knap in elkaar stekend verhaal, wat ook nog eens heerlijk vlot wegleest. Een echte aanrader voor een zomerse dag, of eigenlijk iedere dag 😉

Getelde dagen
ISBN 9789022572191 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: mei 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Getelde dagen – Siska Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.