Lynn 2.0 – Anke Kranendonk (+ winactie!)

Lynn2.0
Samenvatting

Lijkbleek lag ze op de rand van het zwembad. Was ze een lijk, of alleen maar bleek?
Had ze het expres gedaan? Anneloes, bedoel ik. Het lieve meisje uit onze klas, dat altijd zo’n beetje achter Kim en Natasja aan hobbelde.
Waarom doen meisjes dat? Waarom klitten ze samen, smoezen ze met elkaar, om daarna heel gemeen tegen een ander meisje te doen?

Linda, Lynn, gaat op schoolkamp met groep 8. Juist nu merkt ze dat haar hoektanden recht naar voren groeien en dat ze kriebels heeft voor Joeri. Maar hij is vast niet verliefd op haar, Kim zegt dat hij al op haar is. En al dat gekonkel van de meisjes in haar klas snapt ze niet. Lynn wil helemaal geen BFF of verliefd zijn.
Het kamp verloopt niet geheel soepel. Er zijn allerlei ruzies en problemen. En dat heb je ook dat meisje dat lijkbleek op de rand van het zwembad eindigt…

Waarom konkelen meisjes?
Verslag van het schoolkamp.

Lynn

Auteur
“Anke Kranendonk (1959) is al meer dan twintig jaar schrijfster. Daarnaast speelt ze theater, zingt zelfgemaakte liedjes met haar dochter en doet nog duizend andere dingen. Kijk maar op www.ankekranendonk.nl”

Mijn mening
Wat is het af en toe toch heerlijk om een jeugdboek te lezen. Zou ik echt vaker moeten doen. Weer even een kijkje in het hoofd van een echte puber, want dat is Lynn. Haar ouders kunnen niks goed doen, haar broers zijn strontvervelend en ze is verliefd op Joeri maar wil dat helemaal niet.
Lynn is leuk, ze is grappig en heerlijk eigenzinnig en ze heeft een hart van goud. Ik heb dubbel gelegen om sommige dingen die ze doet. En ook om haar klasgenootje Fenna, een meisje met een lekkere grote mond die haar eigen gang gaat en daar flink mee in de problemen raakt.
Lynn 2.0 is een humoristisch, herkenbaar en heerlijk vlot lezend boek voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er dus van genieten 😉

Winnen!
Denk je dat Lynn 2.0 echt wat is voor jouw kind (of jezelf)? Ik geef een exemplaar weg, aangezien ik er per ongeluk twee kreeg van de uitgeverij!
Wat te doen:

  • Volg me op één van de mogelijke manieren
  • Laat een reactie achter onder dit bericht
  • De actie delen is lief, maar geen verplichting

De actie loopt t/m donderdag 30 juli, vrijdag 31 juli neem ik contact op met de winnaar.
(alleen adressen in Nederland aub)

De winactie is afgelopen en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Wendy!

Lynn 2.0
ISBN 9789047707059 – Uitgever: Lemniscaat – 168 pagina’s – Verschenen: juni 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

30 thoughts on “Lynn 2.0 – Anke Kranendonk (+ winactie!)

  1. Ik lees alleen kinder- en jeugdboeken. Hartstikke leuk ter voorbereiding op drie dochtertjes die eens gaan puberen. Vanaf 10 jaar mogen ze het boek zelf ook lezen natuurlijk.

  2. Door je blog helemaal enthousiast geworden, terwijl ik het anders waarschijnlijk voorbij gelopen zou zijn in de boekwinkel. Deze ga ik zeker een keer lezen!

  3. OP de valreep… doe ik graag mee voor mijn dochter Femke. Ik denk dat ze het een heel leuk boek zal vinden.. (en uiteraard mag ik het na haar vast ook lezen ).. Ik volg je op Twitter, wp, instagram, fb.. ( oei dat is toch een beetje stalken)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.