Doodskleed – Corine Hartman

Doodskleed
Samenvatting
Pas op! Kan spoilers bevatten als je de vorige vier delen niet gelezen hebt!

“Waar het op neerkomt is dat de geïnfecteerde kinderen niets anders zijn dan een biowapen.”

Rechercheur Jessica, Jessy, Haider is na haar vorige zaak geschorst. Ze is nu in Edinburgh bij haar ex Marc en Sem van tien, een soort adoptiekind. Ze wil graag weer wat omhanden hebben en wil dus graag de opdracht die elitekorps Saligia voor haar heeft: de man die achter het infecteren van Mexicaanse vluchtelingen zit, die massaal sterven aan een virus, ombrengen. Vooral kinderen zijn het slachtoffer. Maar Saligia collega Mikael, die gevoelens heeft voor Jessy, wil niet dat ze die opdracht gaat doen. Waarom? Wat weet hij?
Uiteraard gaat ze toch naar Mexico toe en weet ze Vincent Donnelly te vinden. Maar ze twijfelt eraan of hij wel zo slecht is… En daardoor begint ze ook aan de motieven van Saligia te twijfelen. En als ze bij terugkomst in Edinburgh gevangen genomen wordt knapt ze. Jessy raakt volledig haar grip op de werkelijkheid kwijt…

“Niemand, niemand is te vertrouwen. Als ik iets zo onderhand moet weten, is dat het wel.”

Auteur
“Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur.” (www.karakteruitgevers.nl)
Doodskleed is het vijfde deel in de serie psychologische thrillers rondom Jessica Haider.

Mijn mening
De Jessica Haider boeken beginnen altijd met een “wat voorafging” en dat is heel fijn, want er is al veel gebeurd in de vorige delen, dus zo ben je weer een beetje op de hoogte.
Doodskleed begint meteen goed, al in hoofdstuk drie valt de eerste dode en twijfel je aan Jessy’s geestelijke gezondheid. Je vraagt je dan ook af of het verstandig is dat ze naar Mexico vertrekt. Maar daar komt toch de oude Jessy weer een beetje naar boven, met haar enorme drang naar rechtvaardigheid, goedschiks of kwaadschiks, maar wel vanuit haar hart.
Wat baal ik dat deze serie met dit vijfde deel aan zijn einde is gekomen! Ik ben enorm fan van de onconventionele Jessy Haider. De stoere Pink Floyd liefhebster, met haar drank, sigaretten en drugs en haar seksverslaving. Een keiharde en beschadigde vrouw, maar diep vanbinnen toch een gevoelige dame.
Doodskleed is een steengoed, bloedstollend slotdeel in de serie en heeft een knallend einde. Echt een boek dat je in één ruk uit wilt lezen, continue op het puntje van je stoel: wat gaat ze doen? Wat gaat er gebeuren? Weet ze alles weer op een rijtje te krijgen?
Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van Jessica Haider, maar niet van Corine Hartman! Benieuwd naar wat er nu gaat komen…

Doodskleed
ISBN 9789045208527 – Uitgever: Karakter – 285 pagina’s – Verschenen: juni 2015 – Deel 5 in de Jessica Haider serie
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Doodskleed – Corine Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.