De nummers – Chantal van Mierlo

De nummers
Samenvatting

“Ze had een auto-ongeluk gehad en nu lag ze hier in een bouwval bij een vreemde. Kon ze hem wel vertrouwen? De hele situatie was op z’n minst merkwaardig te noemen.”

Sara krijgt op de terugweg vanuit België een auto-ongeluk, ‘s avonds op een verlaten weg. Ze wordt uit het wrak gered door de mysterieuze Chris, die haar meeneemt naar een aftands hutje en haar verzorgd. Het is duidelijk dat hij zich voor iemand verschuilt en dat er meer mensen zijn daar in het bos, maar hij wil er niets over loslaten.
Als Sara weer op de been is brengt Chris haar terug naar huis. Daar blijkt dat ze in de gaten gehouden wordt, maar door wie en waarom?
Wanneer twee mannen die zich voordoen als politie informatie proberen los te krijgen over Chris en zijn verblijfplaats en Sara proberen mee te nemen, weet Chris haar te redden. Nu zal ze met hem en zijn medevluchtelingen David en Tessa mee moeten gaan. Sara’s leven is nu ook in gevaar. Langzaam wordt het haar duidelijk wat voor machten er achter hen aan zitten en wat er met Chris, David en Tessa aan de hand is…

“Deze strijd kende geen juiste uitkomst, er waren geen regels, er werd niet eerlijk gespeeld. Uiteindelijk zouden er doden vallen.”

Auteur
“Chantal van Mierlo (Boxtel, 1979) verhuisde in 2001, na het afronden van haar studie International Business, naar Duitsland. Daar werkte ze in diverse functies in marketing en pr. Ze was hoofdredacteur van een internationaal customer magazine. Van Mierlo werkt op dit moment aan haar tweede thriller.”

Mijn mening
Het lijkt wel of ik alleen maar goede boeken lees de laatste tijd, maar: dit boek had ik ook weer in no time uit! Als je eenmaal begonnen bent ben je zo geïntrigeerd en geboeid door het verhaal dat je non-stop door wilt lezen.
Het onderwerp, rommelen met DNA en menselijke proefpersonen, zet je aan het denken. Zou het? Hoe ver mag je gaan in de naam van de wetenschap? Een mooie basis voor een lekkere thriller en die heeft Chantal van Mierlo dan ook geschreven met De nummers.
Het verhaal is spannend, er zit vaart in, een vleugje romance, sympathieke en intrigerende hoofdpersonages en het heeft een fijne ontknoping. Wat wil je nog meer? Ik ben blij om te horen dat Chantal van Mierlo aan haar tweede thriller bezig is, want ik vind De nummers een meer dan geslaagd debuut. Kortom: een echte aanrader!

Mijn blogpost maakt onderdeel uit van een blogtour rondom De nummers. Op social media zullen er dus meerdere artikelen over verschijnen!
En op Hebban.nl staat een leuk interview met de auteur.

De nummers
ISBN 9789026331244 – Uitgever: Ambo Anthos – 256 pagina’s – Verschenen: 9 juli 2015

4 thoughts on “De nummers – Chantal van Mierlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.