Film De Reünie

De Reünie
De Reünie
Afgelopen donderdagmiddag mocht ik naar de persvoorstelling van de film De Reünie naar het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt. Hij draait vanaf 16 juli in de bioscoop, dus ik had de primeur! (vereerd!)
De voorstelling was in Amsterdam in Pand Noord, “het pand waar ruim 50 bedrijven, grotendeels actief in de media, creatieve en entertainment branche zijn gevestigd”, waaronder dus A-Film Benelux.
De film werd vertoond in een heuse bioscoopzaal, dus het was comfortabel kijken!

FILM
“De aankondiging van een middelbare schoolreünie brengt bij Sabine herinneringen aan haar verdwenen hartsvriendin naar boven. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.”

CAST
Sabine Kroese – Thekla Reuten
Olaf – Daan Schuurmans
Sabine Kroese (jong) – Marie-Mae van Zuilen
Isabel Hartman – Daantje Idelenburg
Olaf (jong) – Myron Wouts
Bart – Joep van der Geest
Bart (jong) – Tobias Kersloot

REGIE
Menno Meyjes

TRAILER

WEBSITE
FB
TWITTER

Mijn mening
Allereerst moet ik toegeven dat ik het boek te lang geleden (hij is van 2004) gelezen heb, dus ik kan niet vertellen of de film erg afwijkt van het verhaal. Wel weet ik dat Simone van der Vlugt erg tevreden is met de verfilming en dat ze er ook nauw bij betrokken is geweest. En ik weet dat ik het boek nu echt weer wil herlezen 😉
Ik ben geen filmexpert, dus ik hou het kort en ik hoop dat mijn boodschap overkomt…
Ik heb echt genoten van deze film. De “eenvoud” van de beelden en geluiden – geen pompeuze muziek ofzo, gewoon de geluiden die er zijn en subtiele achtergrondmuziek – maken de film érg spannend. Ook het ietwat trage verloop, wat ik vaak bij Nederlandse thrillerfilms terugzie, maakt de spanning extra groot. Thekla Reuten en Daan Schuurmans zijn topacteurs, wat hebben die een figuur neergezet zeg. En wat spelen de jonge Isabel en vooral Sabine de sterren van de hemel! Zo knap.
Mijn aandacht was geen seconde afgeleid. En al is het boek natuurlijk altijd beter 😉 dit is wel echt een gave boekverfilming geworden!
Ik zou zeggen: als je van spannende Nederlandse films houdt, ga dan zeker deze zomer naar de bioscoop voor De Reünie!

De Reünie boek

4 thoughts on “Film De Reünie

  1. Hoewel het boek mij niet echt aantrekt, maakt de trailer zeker nieuwsgierig. Misschien ga ik (op een druilerige zomerdag) deze film in de bios kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.